ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Ξυπνάνε όλοι σιγά σιγά στην «Κυρία»

Βρήκε το κουμπί τους ο Τιμούρ για να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό

Η Ανόρθωση σκόρπισε στους επτά ανέμους την ομάδα της Ξυλοτύμπου στο χθεσινό φιλικό. Ένα ευρύ αποτέλεσμα, που για να λέμε και την αλήθεια, δεν μας εξέπληξε. Τις δυο ομάδες χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία και το συγκρότημα του Γεωργιανού πραγματοποιεί κάτι παραπάνω από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Οπότε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο το αποτέλεσμα με ευρύ σκορ για την Βαρωσιώτικη ομάδα.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν χρήζει και πάρα πολύ ανάλυσης λόγω και του φιλικού χαρακτήρα τον οποίο είχε. Τέτοιου είδους αγώνες γίνονται καθαρά για τους προπονητές και για την δοκιμή σχηματισμών και προσώπων. 

Αυτό όμως, που ξεχώρισε σε αυτό τον αγώνα και που χρήζει αναφοράς είναι τα δυο χατ-τρικ που πέτυχαν ο Σαντίκ και ο Μανθάτης.

Η φετινή Ανόρθωση στις πρώτες αγωνιστικές είχε κατηγορηθεί για μη σκοράρισμα από τους καθαρόαιμους επιθετικούς της. Στις αμέσως επόμενες αγωνιστικές όμως τα κανόνια της ομάδας έκλεισαν τα στοματά αυτών που προέτρεξαν να τους κατηγορήσουν, καθώς Ντούρις και Κατσιαράβα βρήκαν δίκτυα στο παιχνίδι με την Δόξα. Ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός που ακόμη δεν έχει σκοράρει σε επίσημο αγώνα για την «Κυρία» είναι ο Σαντίκ. Βέβαια αυτός κατάφερε να βρεί δίχτυα αλλά ο επόπτης στον αγώνα με τον Ολυμπιακό λανθασμένα δεν μέτρησε το γκολ του Φιλανδού.

Το χατ-τρικ το οποίο σημείωσε ο επιθετικός της Ανόρθωσης είναι δεδομένο ότι θα τον ανεβάσει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας, έτσι ώστε να βρει και αυτός τον παλιό καλό του εαυτό. Δεν είναι και το ωραιότερο συναίσθημα να σκοράρουν οι υπόλοιποι επιθετικοί της ομάδας και εσύ να μένεις στην απ΄ έξω, όσο και αν χαίρεσαι με τις επιτυχίες της ομάδας, από μέσα σου, κάτι σε καίει.

Το φετινό σύνολο του Τιμούρ φαίνεται ότι δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από ένα παίχτη για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Η «Κυρία» μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει σημειώσει 19 τέρματα, τα οποία προέρχονται από επτά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Μέσα από το συγκεκριμένο στατιστικό μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι αρκετοί από τους παίχτες της ομάδας έχουν το γκολ, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για το Γεωργιανό τεχνικό.

Αυτό το οποίο κρατάνε στην Ανόρθωση από το χθεσινό φιλικό είναι οι εμφανίσεις των Σαντίκ και Μανθάτη, γεμίζοντας τους με αισιοδοξία ότι δεν θα αργήσουν και αυτοί να σκοράρουν και σε επίσημο αγώνα.

Βλέποντας αυτά τα στατιστικά και γενικότερα την εικόνα της Ανόρθωσης αντιλαμβάνεσαι όλο και περισσότερο την πολύ προσεγμένη επιλογή παιχτών που έγινε το καλοκαίρι για να στελεχώσουν την φετινή ομάδα και ότι κανείς δεν ήρθε απλά για να έρθει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X