ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Χρειάζεται διάρκεια, συνέπεια και γκολ

Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν στην Ανόρθωση αλλά πρέπει να φανεί βελτίωση

Αντρέας Σταύρου

Αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ψεσινή εμφάνιση της Ανόρθωσης κόντρα στην Δόξα τότε θα το κάνουμε με βάση τα δύο πρόσωπα που έδειξε. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν άχρωμη με μηδέν φαντασία αλλά και πολλά λάθη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργική ως ένα βαθμό αλλά και άστοχη.

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στο πρώτο μέρος πολλοί θα περίμεναν ότι η ομάδα της Αμμοχώστου θα συνέχιζε την καλή δουλειά που έκανε για 65 λεπτά κόντρα στην ΕΝΠ και τον αγώνα όπου κέρδισε με 1-0 χάρις σε γκολ του Κορτές. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ.

Η ομάδα του Βέσκο Μιχαήλοβιτς αν και επιδίωξε να ξεκινήσει καλά το παιχνίδι στην συνέχεια χάθηκε και δεν μπορούσε να επιβληθεί στην αντίπαλο της. Τρανό παράδειγμα το γεγονός ότι γίνονταν εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις, υπήρχε έλλειψη καθαρού μυαλού αλλά και επιλογών, παίκτες προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να γίνουν απειλητικοί αλλά όλα ήταν μάταια. Η μόνη καλή φάση που μου έρχεται στο μυαλό είναι μία συνεργασία του Ιωάννου με τον Χριστοφή λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το σουτ του μέσου της Ανόρθωσης πέρασε έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο λογικά κάτι έπρεπε να αλλάξει. Μέχρι και το εξηκοστό λεπτό η εικόνα ήταν παρόμοια με εκείνη του Α’ μέρους άρα θα έπρεπε ο κύριος Μιχαήλοβιτς να βοηθήσει την ομάδα από τον πάγκο. Να συμπληρώσω ότι στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του Β’ μέρους η Δόξα ήταν η ομάδα με δύο καλές ευκαιρίες, την κεφαλιά του Σαντίκ και το συρτό σουτ του Μπένι που πέρασε μόλις άουτ.

Η «Μεγάλη Κυρία» ξεκίνησε να ανεβάζει κάπως την ταχύτητα της όταν άρχισαν και οι αλλαγές. Η είσοδος των Μραζ και Εμπραλίτζε διαφοροποίησε κάπως τα δεδομένα καθώς οι κυανόλευκοι δημιουργούσαν περισσότερες προυποθέσεις αλλά έλειπε η μεγάλη φάση.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η Ανόρθωση γινόταν ολοένα και πιο απειλητική οι ευκαιρίες των Γκερέρο, Χαρογιάν και Σαμπό την έφεραν κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι εμφανίστηκε η αδυναμία στο σκοράρισμα. Ένα θέμα που ταλαιπωρεί αρκετά την ομάδα φέτος αλλά ευελπιστεί ότι θα το λύσει με τις τρεις νέες μεταγραφές.

Το συμπέρασμα που βγαίνει μετά και την ψεσινή εμφάνιση είναι ότι η Ανόρθωση χρειάζεται τρία πράγματα. Πρώτα την διάρκεια στις καλές εμφανίσεις αλλά και την συνέπεια όσον αφορά τα νικηφόρα αποτελέσματα καθώς φέτος δεν έχει κολλήσει δεύτερη συνεχόμενη νίκη, την ίδια ώρα που θέλει και τα γκολ έτσι ώστε να υλοποιηθούν τα πρώτα δύο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση