ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Θέλεις πρωτάθλημα; Βρίσκεις τρόπους

Τα νεύρα τεντωμένα, ένταση στο φουλ. Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Όταν μια ομάδα προέρχεται από δυο άνετες νίκες και άκρατο ενθουσιασμό, πάντα είναι ζήτημα για…προβληματισμό να δεις πως θα αντιδράσει σε μια στιγμή που δε θα της βγει το παιχνίδι να το καθαρίσει εύκολα.

Η αλήθεια είναι πως με τον τρόπο που πήγε το ματς, ήθελε τρεξίματα και κάλυψη χώρων που ο Μαργκάσα είναι σαφές πως μπορεί να τα παρέχει σε μεγαλύτερο βαθμό από το Βασιλακάκη.

Η Ανόρθωση αυτό ακριβώς έπαθε στο «Αμμόχωστος» αφού μπήκε με τη φόρα της και της την έκοψε η Νέα Σαλαμίνα με το γρήγορο γκολ και τη γενικότερη εμφάνιση που έκανε. Ήταν το κλασικό ντέρμπι του Βαρωσιού και είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει επιπλέον ένταση και πάθος από αρκετά εκ των υπολοίπων.

Το ζητούμενο είναι πως εσύ καταφέρνεις να ανταπεξέλθεις. Η αλήθεια είναι πως με τον τρόπο που πήγε το ματς, ήθελε τρεξίματα και κάλυψη χώρων που ο Μαργκάσα είναι σαφές πως μπορεί να τα παρέχει σε μεγαλύτερο βαθμό από το Βασιλακάκη. Με την επιβλητική δε παρουσία του Ράγιος, ο Ελλαδίτης θα ήταν δύσκολο να πάρει το παιχνίδι πάνω του δημιουργικά και έτσι υπήρξε «αθόρυβος».

Ουσιαστικά στο πρώτο μέρος παίχτηκε ένα 0-0 στη μορφή του 1-1, αφού τα γκολ μπήκαν μαζεμένα. Στην επανάληψη η Ανόρθωση έπρεπε να ζήσει και χωρίς το Ράγιος. Αν υπολογίσουμε και τον Σέλιν που δεν ξεκίνησε, πάμε στους τρεις βασικούς. Εδώ έγκειται και το ανησυχητικό κομμάτι. Αν δεν μπορείς να βρεις λύσεις όταν απουσιάζουν στελέχη του κορμού ώστε να πάρεις το ματς, έχεις πρόβλημα.

Από την άλλη, η αποχώρηση Ράγιος έφερε την επιστροφή Οκριασβίλι που συνοδεύτηκε από μια επίδειξη του ταλέντου του. Έχουμε ξαναγράψει πως είναι το μεγάλο στοίχημα. Αν είναι σε θέση να βγάζει εντάσεις αυτός, θα έχει έναν παίκτη να δημιουργεί για τον εαυτό του καταστάσεις. Ένα σλάλομ έκανε και παραλίγο να πάρει το ματς.

Καταγράφεται ένα ακόμα γκολ από στημένο, στα δύσκολα θα επιστρατεύονται οι καταστάσεις αυτές, αλλά και την ευκολία με την οποία αφέθηκε ο Ελουντού μόνος στη φάση του 2-2. Η σημασία των στημένων είναι 50% επιθετικά και 50% αμυντικά. Η Ανόρθωση «ακύρωσε» εκείνο που έβαλε με εκείνο που δέχθηκε. Θα είχε μεγάλη σημειολογία να της έδινε το ματς ο Κωστάκης στη φάση που βρήκε αλλά σε γενικές γραμμές δεν αδικείται από την απώλεια βαθμών η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Σε οκτώ αγώνες παραμένει αήττητη και ακολουθεί ο Εθνικός και η ΑΕΚ για να κλείσει ο πρώτος γύρος. Ο απολογισμός είναι καλός όμως δε σημαίνει και τίποτα τώρα. Αυτό που έχει σημασία να συζητήσει κανείς είναι το αν αντέχει η ομάδα να λείπουν 3-4 παίκτες από τον κορμό μαζεμένοι. Με τη Νέα Σαλαμίνα φάνηκε πως μπορούσε να κερδίσει, αφού προηγήθηκε, όμως απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν το παράτησε το ματς λεπτό δεν μπόρεσε να το κάνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X