ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Έκκληση επιφανών σε Πουλλαΐδη - «Ξεκαθάρισμα εδώ και τώρα»

Εντός 24 ωρών θα διαφανεί εάν θα υπάρξει νέο αδιέξοδο ή όχι στα διοικητικά του συλλόγου

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Τρέχουν οι εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι της Ανόρθωσης, με την ομάδα των επιφανών να ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας. Επί τούτου η σημερινή μέρα είναι καθοριστική καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι πως εντός 24ωρου θα λάβουν την τελική τους απόφαση.

Μετά από σειρά συζητήσεων κι επαφών με τον Πουλλαΐδη, και προκειμένου να αποφευχθεί το αδιέξοδο οι επιφανείς αναμένεται να ζητήσουν στην πλευρά του μεγαλομέτοχου να ξεκαθρίσει πως θα προχωρήσει ο ίδιος ώστε να πάρουν την απόφαση για το πως θα προχωρήσουν με το πλάνο τους. Επί της ουσίας θα αναφέρουν στον Πουλλαΐδη πως θα πρέπει εντός 24 ωρών να τους ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει, αν θα συνεισφέρει η όχι στη νέα προσπάθεια, τι θα κάνει με τις μετοχές και αν θα υπογράψει πως τα χρέη της ομάδας προς αυτόν (5 εκατομμύρια) διαγράφονται, κάτι που είχε δεσμευτεί πως θα πράξει από το περασμένο καλοκαίρι. 

Πως φθάσαμε στο σήμερα

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδα επιφανείς και Πουλλαΐδης βρέθηκαν αρκετές φορές, θέτοντας επί τάπητος το πλάνο που αφορούσε την πολυμετοχικότητα. Μάλιστα οι επιφανείς κατέθεσαν πρόταση στον μεγαλομέτοχο ώστε να συμμετέχει ενεργά στην όλη προσπάθεια.

Απ’ την πλευρά της η ομάδα που προσπαθεί να αναλάβει τη διοίκηση μάζεψε ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, και το πλάνο της προνοούσε πως θα έβαζαν ένα τέτοιο πόσο κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία έτη. Η πρόταση τους προς την πλευρά Πουλλαΐδη ήταν να συνεισφέρει κι ο ίδιος με παρόμοιο ποσό για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα δεν θα παραχωρούσε τις μετοχές του, ενώ θα μπορούσε να συμμετέχει και αυτός. Η απάντηση του ήταν πως θα μελετούσε την πρόταση και θα μέσα σε 24 ώρες θα επανερχόταν με ένα ναί ή όχι.

Εν συνεχεία και μετά την εκλογική συνέλευση του σωματείου στις 10/5, ο Πουλλαΐδης είχε δηλώσει δημόσια ότι θα προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για τα κριτήρια και με επιστολή του τη νύχτα της ίδιας μέρας γνωστοποιούσε πως το ποσό αυτό θα ήταν 150 χιλιάδες ευρώ. Μετέπειτα δεσμεύτηκε προφορικά πως το ποσό θα γινόταν 200 και θα έδινε άλλες 200 χιλιάδες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ θα επαναλάμβανε κάτι τέτοιο για τρία χρόνια. Επί της ουσίας στην τριετία θα έβαζε ένα ποσό κοντά στα 1.2 εκατομμύρια ευρώ.

Ως εκ τούτου η διαφορά ανάμεσα στις δυο πλευρές ήταν σημαντική μιας και οι επιφανείς ζητούσαν να βάλει 3 εκατομμύρια σε τρία χρόνια κι ο μεγαλομέτοχος πρόσφερε 1.2. Η απάντηση του Πουλλαΐδη δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένους τους επιφανείς που την θεώρησαν έως και προσβλητική.

Για αυτό και με νέα επιστολή τους (που κοινοποιήθηκε στην ηγεσία του σωματείου) κατέθεσαν στον μεγαλομέτοχο μια αντιπρόταση. Σε αυτή τονιζόταν πως η προσφορά του ποσού της τάξεως του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ (ανά έτος για τα επόμενα τρία χρόνια) ήταν αναγκαία για να βγει η Ανόρθωση από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται (για την οποία φέρει και ο ίδιος ευθύνη). Ταυτόχρονα ζήτησαν την μεταφορά των μετοχών στον σύλλογο και να χαρίσει οποιεσδήποτε οφειλές έχει η εταιρείας προς το πρόσωπο του μεγαλομέτοχου.

Μετά και την εν λόγω επιστολή ο Χρήστος Πουλλαΐδης αργά την Τρίτη (14/05) απάντησε στη διοίκηση του σωματείου και σε παράγοντες της ομάδας επιφανών πως ο ίδιος θα δώσει μόνο το ποσό για τα κριτήρια και δεν θέλει οποιαδήποτε άλλη ανάμειξη στα διοικητικά της Ανόρθωσης, ενώ θα συνεισφέρει ως απλός οπαδός χωρίς οποιαδήποτε δέσμευση.

Έτσι φθάσαμε στο σήμερα όπου η ομάδα επιφανών ζητά από τον Πουλλαΐδη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του κι αν θα παραδώσει τα πάντα που αφορούν τον ίδιο και την Ανόρθωση, να υπογράψει πως η εταιρεία δεν του χρωστάει τίποτα και αν τελικά θα συνεισφέρει η όχι στην προσπάθεια που γινεται. Ουσιαστικά η σημερινή μέρα κρίνεται άκρως σημαντική καθώς αναμένεται να έχουμε οριστική κατάληξη επί του θέματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση