ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Τα στημένα και ο Ολυμπιακός

Το μεγάλο όπλο έχει γερό αντίπαλο

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η παραμονή της Ανόρθωσης στην κορυφή είναι ο στόχος που υπάρχει από εδώ και πέρα στο «Α. Καρράς», με την ομάδα να δουλεύει ενόψει του παιχνιδιού που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό.

Με δεδομένο αυτό, χρειάζεται σχέδιο Β που είναι η δημιουργία μέσα από τις εμπνεύσεις των μεσοεπιθετικών και ως προς αυτό η παρουσία του Οκριασβίλι είναι κλειδί.

Πρόκειται για έναν αντίπαλο που είναι σε άλλη εντελώς φόρμα σε σχέση με τη Δόξα κι ας μην το δείχνει αυτό ο βαθμολογικός πίνακας. Έχει τέσσερις βαθμούς αλλά δυσκόλεψε κάθε αντίπαλο που αντιμετώπισε και πήρε ισοπαλίες από ΑΕΚ και Ομόνοια.

Μέχρι τώρα ο πιο συχνός τρόπος που βρίσκει γκολ η ομάδα είναι οι στημένες φάσεις και ο τρόπος που τις εκτελεί ο Ράγιος. Κάνει τη δουλειά μια χαρά ο Ισπανός με τον Σίλντενφελντ να είναι βασική πηγή απειλής σε αυτές τις καταστάσεις παιχνιδιού.

Ενόψει του επόμενου αγώνα όμως τα πράγμα δυσκολεύουν ίσως περισσότερο από κάθε άλλο στο πρόγραμμα. Κοιτάς την ενδεκάδα που παρατάσσει ως τώρα ο Πάμπος Χριστοδούλου και καταλαβαίνεις πως και ύψος έχουν και κορμιά για να παλέψουν τις μονομαχίες στις εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ.

Έχουν δεχθεί αρκετά γκολ από στημένα, όμως αυτά είναι κυρίως πέναλτι ή απευθείας φάουλ. Μόνο με την Πάφο την πάτησαν στο 90’ σε μια φάση που έγιναν όλα.

Με δεδομένο αυτό, χρειάζεται σχέδιο Β που είναι η δημιουργία μέσα από τις εμπνεύσεις των μεσοεπιθετικών και ως προς αυτό η παρουσία του Οκριασβίλι είναι κλειδί. Ο Γεωργιανός κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση, ενώ ο Σέλιν αν όλα πάνε βάσει των εκτιμήσεων θα είναι κανονικά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Είναι η δεύτερη πιο αξιόπιστη πηγή δημιουργίας ο Οκριασβίλι και από άποψη καθαρά ατομικών ενεργειών μάλλον αυτός που έχει περισσότερο από όλους το απρόβλεπτο. Απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται «σβήνοντας» τα ατού του αντιπάλου με πειστικό τρόπο, θες τις εμπνεύσεις των βιρτουόζων. Το κατά πόσο θα μπορεί να βάλει τον Οκριασβίλι είναι και κλειδί για τη λογική που θα παρατάξει την ομάδα του στον αγώνα και το κατά πόσο θα ξαναδούμε δυο φορ στην ομάδα.

Σίγουρα το 6-0 ενθουσιάζει ως αποτέλεσμα αλλά ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι το σύνηθες να κερδίζεις με τέτοια σκορ και ο κάθε αντίπαλος θέλει και την ανάλογη προσαρμογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X