ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Τα λέει, αλλά ποιος τον ακούει;

Ανθρώπους σαν τον Τιμούρ πρέπει να τους υπολογίζεις

Χάρης Χαρίτωνος

charitonosc@sppmedia.com

Για το αγωνιστικό, δεν μπορούν να ειπωθούν και πάρα πολλά. Η Ανόρθωση πήρε αυτό που ήθελε στην Πάφο, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στην αξιόμαχη Καρμιώτισσα. Η νίκη από μόνη της είναι σημαντική, όπως και το προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε αλλαγές και διαχείριση σε πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα, έχοντας ως γνώμονα το πολύ καθοριστικό ντέρμπι που ακολουθεί κόντρα στον Απόλλωνα. Κάποιοι τα πήγαν πολύ καλά, κάποιοι άλλοι δεν είχαν και την καλύτερη παρουσία, αλλά αυτό που μετράει στην φάση που είμαστε είναι μια ανάλογη και νικηφόρα συνέχεια στα δύσκολα που έρχονται.

Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε και θα διατηρηθεί στις μνήμες μας είναι τα λεγόμενα του Γεωργιανού τεχνικού της ομάδας για την κατάσταση του «Στέλιος Κυριακίδης» μετά το τέλος του αγώνα. Μπορεί να ήταν έντονο το ξέσπασμά του μεν, αλλά απόλυτα δικαιολογημένο δε. Εν έτει 2021, δεν νοείται να μην λειτουργούν οι προβολείς σε γήπεδο Α' Κατηγορίας και να παίζουν επαγγελματικές ομάδες στο σκοτάδι.

Όπως θα θυμάστε, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει παρεμβάσεις για τα κακώς κείμενα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η ιστορία με τον κλιματισμό στο Τσίρειο στην πρεμιέρα της περσινής σεζόν, για παράδειγμα, είναι ακόμα πολύ νωπή στην μνήμη, ενώ φαίνεται πως ήταν κάθετα ενάντια και στην πρόσφατη πιθανότητα αύξησης των ομάδων στην Α' Κατηγορία.

Έχοντας παίξει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με εμπειρίες και παραστάσεις, τα όσα κατά καιρούς λέει έχουν στόχευση και υπόσταση. Aκόμα και αν διαφωνεί κάποιος μαζί του, οφείλεις να του αναγνωρίσεις το ότι δεν... «κολώνει» να τα πει, μη υπολογίζοντας τις όποιες συνέπειες.

Δεν είναι θέμα οπαδικών προτιμήσεων, αλλά αν θέλουμε να λέμε πως έχουμε κάνει πρόοδο στο ποδόσφαιρο σαν χώρα, τότε θα πρέπει να στοχεύσουμε σε γενικότερες βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα, χωρίς πισωγυρίσματα.

Ανθρώπους σαν τον Τιμούρ δεν βρίσκουμε στο ποδόσφαιρό μας κάθε μέρα και οι απόψεις του θα πρέπει να υπολογίζονται και να λαμβάνονται υπόψη από τους αρμοδίους. Αυτός τα λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, αλλά τον ακούει κανείς τελικά; Ρητορικό είναι μάλλον το ερώτημά μας...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χάρης Χαρίτωνος

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

Μας μπέρδεψαν...

Μας μπέρδεψαν...

Τιμούρ και Πουρσαϊτίδης μάλλον διάβασαν την κατάσταση διαφορετικά από την πλειοψηφία
Χρίστος Θεοχάρους
 |  ΑΝΟΡΘΩΣΗ