ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: «Σύγκρουση» Χαμπουλλά - ΔΣ σωματείου

Διαφωνία για την αποδοχή ή όχι των μετοχών

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Σημαντική μέρα είναι η σημερινή για την Ανόρθωση, καθώς θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου για να αποφασιστεί η μεταβίβαση των μετοχών οικογένειας Πουλλαΐδη της εταιρείας Ανόρθωσις Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λτδ στον Σύλλογο. Τη δεδομένη στιγμή προκύπτει μεγάλος προβληματισμός ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με την αποδοχή ή όχι της πρότασης Πουλλαΐδη. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο για τη θέση που θα πάρει στη Γενική συνέλευση. Μάλιστα έχει οριστεί έκτακτη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου στις 16:00 για να παρθεί η απόφαση της θέσης του ΔΣ.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω οι απόψεις ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου διίστανται. Από τη μία θα υπάρξει η εισήγηση του προέδρου Ευγένιου Χαμπουλλά για αποδοχή της πρότασης Πουλλαΐδη και από την άλλη θα υπάρξει η εισήγηση του εκτελεστικού σύμβουλου-Γραμματέα, Μιχάλη Νεοφύτου για να μην γίνει αποδεχτεί η πρόταση Πουλλαΐδη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ευγένιος Χαμπουλλάς θα εισηγηθεί όπως ο σύλλογος να κάνει αποδεκτή τη μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας Πουλλαΐδη προς αυτόν, να υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο για όλα τα αθλήματα και η εταιρεία να μείνει ανενεργή, μέχρι να παρουσιαστεί επενδυτής. Ο πρόεδρος του σωματείου υποστηρίζει αυτή τη θέση, καθώς πιστεύει ότι είναι ο μοναδικός τροόπος που μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά η φετινή χρονιά στο ποδοσφαιρικό τμήμα, απ' την στιγμή που ο Ανδρέας Σάντης έχει τονίσει πολλές φορές ότι έχει τη λύση εφόσον μεταβιβαστούν οι μετοχές στο σωματείο και αναλάβει πρόεδρος. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την περασμένη Τρίτη σε συνεδρία του το Δ.Σ του σωματείου, κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε ότι η εισήγηση τους στην συνέλευση θα είναι αρνητική ως προς την πρόταση για μεταβίβαση των μετοχών.

Ο λόγος που έφερε την εν λόγω απόφαση βασίζεται σε τρεις σημαντικές παραμέτρους.

Η πρώτη παράμετρος αφορά το οικονομικό κομμάτι και τα χρέη τις εταιρείας, καθώς το ΔΣ του σωματείου δεν παρέλαβε γραπτώς αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα αν πάρει τις μετοχές θα πάρει συνάμα και τα χρέη της εταιρείας.

Η δεύτερη παράμετρος αφορά το γεγονός ότι η συμφωνία διαχείρισης ολοκληρώνεται τον Μάιο και το ποδοσφαιρικό τμήμα θα επιστρέψει στο σωματείο έτσι και αλλιώς, επομένως δεν υπάρχει λόγος να γίνει παραλαβή των μετοχών τη δεδομένη στιγμή.

Η τρίτη παράμετρος αφορά τον όρο που υπάρχει ανάμεσα σε σωματείο και εταιρεία που διασφαλίζει τις οφειλές που έχει η εταιρεία στον σύλλογο, που πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ανέρχονται περίπου στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Επί της ουσίας η τελική εισήγηση του ΔΣ του σωματείου θα παρθεί στη συνεδρία που θα γίνει στις 16:00. Αξίζει να αναφερθεί ότι όποια εισήγηση και να αποφασιστεί από τα μέλη του ΔΣ, δεν σημαίνει ότι θα εισακουστεί από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση