ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Σωματείο - Εταιρεία... χάος

Η απόσταση των δυο πλευρών είναι μεγάλη

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Σε πρώτο πλάνο στην Ανόρθωση βρίσκεται η συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος ανάμεσα σε σωματείο και εταιρεία, η οποία αποτελεί το κλειδί για την επόμενη μέρα. Απ’ τη μια η πλευρά του σωματείου απέστειλε την Τρίτη (23/5) την πρόταση της, ενώ η εταιρεία προχώρησε την Τετάρτη (24/5) στην αντιπρόταση της. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η απόσταση μεταξύ των δυο πλευρών είναι μεγάλη και για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ.

Συγκεκριμένα στην πρόταση του σωματείου υπήρχαν δυο κύρια σημεία στα οποία διαφωνούσε η εταιρεία. Απ’ τη μια ήταν οι προσωπικές εγγυήσεις σε περίπτωση ελλειμματικών προϋπολογισμών όπου για παράδειγμα αν σε μια σεζόν η ομάδα παρουσιάσει έσοδα 7 εκατομμύρια και έξοδα 9, τότε τα μέλη της διοίκησης θα πρέπει να εγγυηθούν προσωπικά τα 2 έξτρα εκατομμύρια, ώστε το χρέος της ομάδας να παραμείνει σε διαχειρίσιμο επίπεδο. Απ’ την άλλη το δεύτερο σημείο διαφωνίας αφορά το δικαίωμα προείσπραξης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με το σωματείο να θέτει ως όρο πως δεν μπορεί να υπάρξει προείσπραξη πέραν απ’ το έτος που διανύουμε.

Στην αντιπρόταση της η εταιρεία δεν συμπεριέλαβε τους συγκεκριμένους όρους, τους οποίους θεωρεί απαραίτητους το σωματείο ώστε να υπογραφεί η συμφωνία διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Την ίδια ώρα πρότεινε πως σε περίπτωση κέρδους σε μια χρονιά να δίνει επιπλέον ποσοστό στο σωματείο.

Επί της ουσίας στην Ανόρθωση τα πάντα βρίσκονται στον αέρα, καθώς υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές, κάτι που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ως προς το να βρεθεί η χρυσή τομή.

Από την μια η πλευρά της εταιρείας βιάζεται να καταλήξει σε μια συμφωνία ώστε να μπορεί να ξεκινήσει με ουσιώδεις κινήσεις τον προγραμματισμό. Όμως από την άλλη το σωματείο διαμηνύει πως δεν πρόκειται να υπογράψει βεβιασμένα οποιαδήποτε συμφωνία που δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος και ταυτόχρονα μπορεί να φέρει τεράστια οικονομική αβεβαιότητα, βάζοντας κόκκινες γραμμές στις προσωπικές εγγυήσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την κατάληξη. Εκ των πραγμάτων όμως, τη δεδομένη στιγμή, σωματείο και εταιρεία έχουν μπόλικη απόσταση μέχρι να δώσουν τα χέρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση