ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Πίσω «ομορφιά», μπροστά... θέματα

Η δημιουργία λείπει, την ίδια ώρα που η άμυνα... φτιάχνει

Χάρης Χαρίτωνος

charitonosc@sppmedia.com

Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού στο ΓΣΠ ασφαλώς και δεν ικανοποιεί κανέναν στην Ανόρθωση. Οι τρεις βαθμοί ήταν το μοναδικό ζητούμενο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Αυτοί δεν ήρθαν παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε μια ανεβασμένη ομάδα.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε δύο πρόσωπα στο ΓΣΠ. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκε υπερβολικά φοβισμένα, με πολλά αβίαστα λάθη και δεν κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου της, ούτε στο ελάχιστο.

Ο Τιμούρ άλλαξε γρήγορα διάταξη, επαναφέροντας την τετράδα στην άμυνα, όμως είδαμε μια ομάδα άνευρη και ασύνδετη στο μεγαλύτερο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών. Στο δεύτερο είδαμε μια αλλαγή προς στο καλύτερο με όρεξη και περισσότερη διάθεση, αν και η απόδοσή της δεν κυμάνθηκε και πάλι σε υψηλά επίπεδα.

Έστω και έτσι, όμως, έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στην επανάληψη με Κβιλιτάια και Ελουντού για να πετύχει μιας τεράστιας σημασίας επιτυχία μέσα στη Λευκωσία. Το δοκάρι δεν της έκανε τη χάρη, ως εκ τούτου ο ένας βαθμός ήταν το κέρδος σε μια δύσκολη έδρα.

Από το παιχνίδι μπορείς να διακρίνεις και θετικά, αλλά και αρνητικά. Η έλευση του Σπύρου Ρισβάνη συνέπεσε χρονικά με την βελτίωση στην άμυνα και τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να δεχτεί η Ανόρθωση κάποιο γκολ. Ο Ελλαδίτης άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα στο κέντρο της άμυνας, κάτι που παραδέχθηκε και ο Τιμούρ Κετσπάγια στις δηλώσεις του.

Οι Αρτυματάς και Μπουσουλάτζιτς έκαναν την αιφνίδια απουσία του Νταουσβίλι να μην φανεί. Αυτό το γεγονότα, σε συνδυασμό με την σοβαρότητα και την σταθερότητα μεσοαμυντικά είναι αναφανδόν θετικά και ελπιδοφόρα για τη συνέχεια, όμως φαίνεται πως δεν είναι αρκετά για το μεγάλο «άλμα» στον βαθμολογικό πίνακα.

Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν πολλά θέματα προς άμεση επίλυση στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ένας Κβιλιτάια μόνος του δεν... φέρνει την άνοιξη, ενώ η ομάδα δύσκολα δημιουργεί ευκαιρίες. Η προσθήκη ενός μεσοεπιθετικού (τουλάχιστον), μαζί με την πεποίθηση για ομαλή επάνοδο του Οκριασβίλι στην αγωνιστική δράση τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να λύσει ανεπιφύλακτα και αυτό το πρόβλημα.

Με αυτά και με αυτά, η Ανόρθωση είναι εκεί στους τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, όμως χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις και... πινελιές για την τελική αντεπίθεση, ειδικότερα στον δημιουργικό τομέα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση