ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Οι πειραματισμοί του Τιμούρ

Αξιοποίηση ολόκληρου του υλικού και πειραματισμοί

Όπως αναφέραμε αρκετές φορές οι φιλικές αναμετρήσεις γίνονται ξεκάθαρα για τον προπονητή, ούτως ώστε να μπορεί να δοκιμάσει μερικά πράγματα που έχει στο μυαλό του, χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να του στοιχίσουν βαθμολογικά.

Στην αναμέτρηση της Ανόρθωσης με την Π.Ο. Ξυλοτύμπου την Παρασκευή (15/11), παρατηρήσαμε μερικές ασυνήθιστες δοκιμές από την πλευρά του Γεωργιανού τεχνικού.

Μια από αυτές είναι ότι χρησιμοποίησε τον Γιάννη Χατζηβασίλη στο πλευρό του Βασιλακάκη ως αμυντικού μέσου. Κίνηση η οποία φανερώνει την πρόθεση του Τιμούρ να πειραματιστεί και να ανακατέψει την τράπουλα του, για να είναι σε θέση να γνωρίζει τις δυνατότητες του κάθε ποδοσφαιριστή, στην κάθε θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στο προηγούμενο φιλικό απέναντι στην Αναγέννηση τον χρησιμοποίησε και ως δεξί οπισθοφύλακα.

Το άλλο που παρατηρήθηκε στην φιλική αναμέτρηση με την Π.Ο. Ξυλοτύμπου είναι η αλλαγή σχήματος και η παράταξη της ομάδας στο αγωνιστικό χώρο με 3-5-2. Το συγκεκριμένο σχηματισμό ο Τιμούρ δεν τον έχει επιλέξει ξανά  σε επίσημο αγώνα, ωστόσο είναι ένας σχηματισμός τον οποίο έχει επιλέξει σε μερικά από τα φιλικά και πιο συγκεκριμένα στο φιλικό με το Ονήσιλο (7/9) και με την ΕΝΠ (7/8). Στο φιλικό με την ΠΟΞ δεν τα πήγε και άσχημα δημιουργώντας αρκετές φάσεις και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε τον Γεωργιανό τεχνικό να παρατάσσει τους ποδοσφαιριστές με αυτό τον σχηματισμό.

Επίσης χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές στον αγώνα, γεγονός που φανερώνει ότι ο προπονητής της Κυρίας πιστεύει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και θέλει να τους δώσει ευκαιρίες.

Ο Τιμούρ δεν διστάζει με την κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται να πειραματιστεί και να ανακαλύψει καλυτέρα τις δυνατότητες της ομάδας και του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν δουλεύει στην τύχη και αυτό αποδεικνύεται με την κάθε ευκαιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X