ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Black list και στα σκαριά… μεταγραφές

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν, τα ερωτηματικά και οι μεταγραφές

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Μετά και το τέλος της αποτυχημένης σεζόν αλλά και τον λευκό καπνό που βγήκε απ'την συνάντηση Πουλλαΐδη, Χαμπουλλά και Σάντη, ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ανδρέας Σάντης και ο Αντόνιο Πριέτο είναι οι επικεφαλείς για το χτίσιμο της ομάδας, όμως μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του νέου ρόστερ παίζουν και οι απόψεις των Ιωάννη Οκκά, Νίκο Νικολάου που έχει αναλάβει το πόστο του σκάουτερ, αλλά και των συμβούλων Πανίκκο Πούνα και Χριστάκη Κασσιανού.

Μεγάλο κεφάλαιο της διαμόρφωσης του νέου ρόστερ είναι οι υφιστάμενοι ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαιο με την ομάδα αλλά και ο Δημήτρης Χριστοφή, στον οποίο θα κληθεί για να ανανεώσει το συμβόλαιο του, όμως με μειωμένες απολαβές.

Ο Χριστοφή το έκανε ξανά 5 χρόνια και κάτι μετά… - Larnakaonline.com.cy

Βραχνάς ο Λόρια

Από εκεί και πέρα όσον αφορά το υπόλοιπο ρόστερ, αρχίζοντας από τους τερματοφύλακες, είναι δεδομένη η απόφαση για αποδέσμευση του Γκιόργκι Λόρια, όμως το βαρύ συμβόλαιο του είναι ένας μεγάλος βραχνάς, καθώς ο Γεωργιανός κίπερ ζητά ολόκληρο το ποσό του συμβολαίου του για να αποχωρήσει. Ο Νεόφυτος Μιχαήλ έχει αξιολογηθεί θετικά και υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του για τη νέα σεζόν. Για τη θέση κάτω απ' τα δοκάρια υπάρχει και Ανδρέας Κεραυνός, για τον οποίο γίνονται σκέψεις να δοθεί δανεικός με τη νέα σεζόν, δεδομένου ότι θα έρθει ακόμη ένας τερματοφύλακας για να αποτελέσει το δίδυμο μαζί με τον Μιχαήλ. Δεν αποκλείεται να αποκτηθεί και τρίτος τερματοφύλακας είτε καταλόγου Β', είτε κάποιος άλλος Κύπριος.

Λόρια: «Αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης μου, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι» |  Goal News Cy

Άμυνα απ' την αρχή

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη νέα Ανόρθωση είναι η άμυνα, καθώς ο Χαρογιάν ήδη αποχώρησε, ενώ πιθανόν και ο Μπαϊσίνιο να αποτελέσει παρελθόν με την Ανόρθωση να ενεργοποιεί τη ρήτρα αποδέσμευσης του. Από εκεί και πέρα στο ρόστερ υπάρχουν και οι Κύπριοι αμυντικοί απ' τους οποίους ο Παύλος Κορρέα θα παραμείνει σίγουρα στην ομάδα. Αβέβαιο είναι το μέλλον των Αντωνιάδη και Μήνα Αντωνίου. Οι Κορέια και Αμπαρτζουμιάν θα παραμείνουν και τη νέα σεζόν, ενώ στο μπλοκάκι αποχώρησης είναι και ο Κίκο.

Ψήφος εμπιστοσύνης με… αστερίσκο

Στις υπόλοιπες θέσεις, δύο παίκτες που απασχολούν σημαντικά το ρεπορτάζ της Ανόρθωσης είναι οι Έρικ Σαμπό και Φερέιρα, οι οποίοι έχουν υψηλά συμβόλαια και θα κληθούν για αναπροσαρμογή, ώστε να δεχθούν κάποια μειώση και να παραμείνουν στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα μεγάλο πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του Αρτυματά, με τον Πριέτο να ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του, καθώς ο Κύπριος διεθνής θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένη θεωρείται η παραμονή των Χρυσοστόμου, Τεχέρα, Ιωάννου, Γκερέρο και Παρούτη.

Γκερέρο: Στην Ανόρθωση αναζωογονήθηκε…, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - mobile

Αγκάθι οι αποζημιώσεις

Την ίδια ώρα αναμένεται πως θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις απ' το ρόστερ, με τις αποζημιώσεις ωστόσο να αποτελούν αγκάθι. Εμπραλίτζε, Νινγκά και Γουαρίς δεν είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουν στην ομάδα, όμως εάν η τελική απόφαση είναι η παραγκώνιση τους, τότε θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό. Στο κεφάλαιο των αποζημιώσεων υπάρχει ήδη το όνομα του Λόρια και του Κίκο, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να φύγει ένα σημαντικό ποσό από τα ταμεία της ομάδας.

Κεφάλαιο ενίσχυση

Μετά την αξιολόγηση του υφιστάμενου ρόστερ και το ξεσκαρτάρισμα, η προσοχή στρέφεται στην ενίσχυση της ομάδας. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με τρεις ποδοσφαιριστές, ενώ ξεκίνησε και ο εντοπισμός παικτών που θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα με τον ερχομό τους.

Μέσα από την ενίσχυση του καλοκαιριού, η Ανόρθωση θέλει να προσθέσει ποιότητα σε όλες τις γραμμές με ποδοσφαιριστές που έχουν κίνητρα και προοπτική να βοηθήσουν, όχι μόνο στην επόμενη σεζόν αλλά για τα επόμενα χρόνια. Αυτό εξυπακούεται πως θα πέσει σημαντικά και ο μέσος όρος ηλικίας, κάτι που αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα των αρμοδίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση