ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Να που ήρθε το 2020

Το περιβόητο Όραμα και οι πραγματικότητες

Είναι από τα κείμενα που σκεφτόμουν καιρό πότε θα έπρεπε να γραφτεί, όμως από τη στιγμή που έρχεται το 2020 και μας χτυπά την πόρτα οφείλουμε στη δουλειά μας να καταγράψουμε τις πραγματικότητες στην Ανόρθωση. Έχουν την αξία τους και για τη φετινή σεζόν.

Πάμε πίσω στο Γενάρη του 2013, όταν ο νυν μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής εταιρείας ανακοίνωνε και παρουσίαζε το «όραμα 2020» για το πώς θα ήταν η Ανόρθωση τέτοιο καιρό. Είμαστε Δεκέμβρη του 2019 και η αλήθεια είναι πως ελάχιστα πράγματα κατάφερε να πετύχει από όσα έβαλε στόχο τότε. Γινόταν λόγος για σταθερή συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης, κατάκτηση τουλάχιστον πέντε τίτλων και ανάπτυξη των ακαδημιών σε βαθμό που να είναι το μισό ρόστερ από αυτές. Για το μέγεθος της Ανόρθωσης δεν είναι άπιαστοι στόχοι αυτοί, στην πράξη όμως έγινε το εξής: το πρωτάθλημα του 2013 όταν εξαγγέλθηκε έμοιαζε δικό της αλλά το πέταξε. Δεν έχει κατακτήσει ούτε έναν τίτλο και στην Ευρώπη βγήκε όλες κι όλες δυο φορές μη καταφέρνοντας να πάρει καν μια πρόκριση από τον πρώτο γύρο.

Το μόνο που αποδεικνύει αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων, είναι πως τέτοιου είδους μακροχρόνια πλάνα δεν ευδοκιμούν σε μέρη όπως τα δικά μας που από νοοτροπία ζωής ζούμε για την επόμενη βδομάδα το πολύ.

Επίσης, καλή ομάδα σταδιακά είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις στην Κύπρο αφού αν δεν έχεις τις επιτυχίες και τα λεφτά τους καλούς σου παίκτες θα τους χάνεις. Είναι πιο εύκολο να καταφέρεις σχεδόν από το μηδέν πράγματα παρά με πλάνο. Η φετινή Ανόρθωση, έχει στην ενδεκάδα της, με βάση τους πρώτους 11 σε συμμετοχές, μόλις τρεις παίκτες που ήταν και πέρσι. Όμως έγινε ομάδα νωρίς, ξεπέρασε το διάστημα που ήταν αδύνατο να βρει ρυθμό αναίμακτα και είναι σταθερά πρώτη από το ξεκίνημα. Έχει πλέον, μετά το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ, τους ίδιους χαμένους βαθμούς με δυο αγώνες παραπάνω από τους μόνιμους πρωταθλητές.

Αν έχεις τα κατάλληλα άτομα στα κατάλληλα πόστα εντός κι εκτός γηπέδου, τότε οι πιθανότητες με τα ίδια λεφτά από έβδομος να βρεθείς πρώτος είναι αρκετές. Αν δεν τα έχεις, όσα πλάνα και να φτιάξεις θα μείνουν μόνο οι φωτογραφίες από τις παρουσιάσεις ως ανάμνηση. Βέβαια, η σύγκριση με το 2013 δείχνει και κάτι άλλο: πως όσο η χρονιά προχωρά τόσο οι αντοχές θα δοκιμάζονται και τα πράγματα θα δυσκολεύουν. Είναι άλλη η βαρύτητα του Φλεβάρη από αυτήν του Νοέμβρη.

Η «Μεγάλη Κυρία» δείχνει να επανέρχεται αλλά έχει ακόμα δρόμο να διανύσει. Ο τότε Γενάρης, με την ενίσχυση που δεν έγινε, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή. Θα κριθούν πολλά από το πόσο θα αυξηθούν οι επιλογές.

Ποιος ξέρει, ίσως η κατάληξη του οράματος 2020 να είναι ευτυχής ανεξάρτητα από το πώς υπήρξε η πορεία υλοποίησής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

10 στα 10!

10 στα 10!

Η Ανόρθωση παίρνει το μέγιστο από τα πέναλτι αυτή τη σεζόν!
 |  ΑΝΟΡΘΩΣΗ