ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Ζήσε ξανά το 2013

Για να σπάσει ακόμη μια αρνητική παράδοση

Χρυσόστομος Σουρκούνης

csourkou@gmail.com

Είμαστε σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μακριά από το μεγάλο παιχνίδι στο ΓΣΠ, αναμεσά στην Ομόνοια και την Ανόρθωση.

Με αφορμή την μεγάλη αυτή αναμέτρηση ανατρέξαμε στην προϊστορία των δύο ομάδων στα τελευταία δέκα παιχνίδια που έχουν δώσει, για τον θεσμό του πρωταθλήματος με τους «πράσινους» ως γηπεδούχους.

Ταξιδεύει στην Λευκωσία έχοντας ως μοναδικό στόχο την νίκη που θα αυξήσει την ψαλίδα από τους συνδιεκδικητές της

Αυτό που βγαίνει μέσα από την προϊστορία, είναι ότι η ομάδα της Λευκωσίας έχει την υπεροχή, καθώς μετράει έξι νίκες έναντι μία της «Κυρίας», ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Μια νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια είναι αρκετά κακό στατιστικό στοιχειό για την ομάδα του Γεωργιανού τεχνικού που ταξιδεύει στην Λευκωσία έχοντας ως μοναδικό στόχο την νίκη που θα ανοίξει την ψαλίδα από τους συνδιεκδικητές της και παράλληλά θα δώσει ένα τέλος στην κάκιστη αυτή προϊστορία.

Το φετινό σύνολο του Γεωργιανού τεχνικού απέδειξε ότι σε παιχνίδια που η προϊστορία ήταν εναντίων της κατάφερε να την σπάσει, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ και παλαιότερα τον παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Η ομάδα της Αμμοχώστου, γνωρίζει παρά πολύ καλά ότι μια νίκη εναντίων της Ομόνοιας μέσα στα ΓΣΠ, πέραν από το ψυχολογικό ντοπάρισμα που θα της δώσει, θα είναι και πάρα πολύ κομβική διότι Θα αυξήσει την διάφορα στους επτά βαθμούς από την δεύτερη θέση.

Στο Βαρωσιώτικο στρατόπεδο μπορεί να πανηγύρισαν σχετικά πρόσφατα την τελευταία του νίκη στο ΓΣΠ, ωστόσο πάνε στο συγκεκριμένο αγώνα με φάρο την εντυπωσιακή νίκη που πραγματοποίησαν το Ιανουάριο του 2013, όπου επικράτησαν με 3-1 της Ομόνοιας.

Μια χρονιά που έχει πάρα πολλά κοινά με την φετινή, καθώς η ομάδα με τον Ρόνι Λέβι στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας έκανε μια ξέφρενή πορεία και ήταν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο , ωστόσο στο τέλος η σεζόν έκλεισε καταστροφικά.

Αναλυτικά η προϊστορία

30/3/14 Ομόνοια – Ανόρθωση 3-1

1/9/14 Ομόνοια – Ανόρθωση 3-2

9/5/15 Ομόνοια – Ανόρθωση 2-1

19/9/15 Ομόνοια – Ανόρθωση 0-0

6/3/16 Ομόνοια – Ανόρθωση 3-0

15/10/16 Ομόνοια – Ανόρθωση 2-0

18/3/17 Ομόνοια – Ανόρθωση 2-0

28/10/17 Ομόνοια – Ανόρθωση 1-1

1/4/18 Ομόνοια – Ανόρθωση 1-2

25/11/18 Ομόνοια – Ανόρθωση 1-1

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

Μέτωπο κατά Αργυρού

Μέτωπο κατά Αργυρού

Προκύπτουν αντιδράσεις από ομάδες για την πρόθεση της ΚΟΠ να τον τοποθετήσει στο πόστο του εκπαιδευτή
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X