ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: «Κάτω τα χέρια από την Αμμόχωστο»

Κάνουν κάλεσμα για την αντικατοχική του Δήμου Αμμοχώστου που θα γίνει το Σάββατο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση με την οποία εκφράζει τις ανησυχίες για τις τελευταίες κινήσεις των Τούρκων για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Αναλυτικά:

O Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για τις συνεχιζόμενες επισκέψεις Τούρκων δημοσιογράφων και αξιωματούχων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας πως η γενέτειρα πόλη μας , είναι το προπύργιο της λύσης. Αν χαθεί η Αμμόχωστος, αυτό θα σημαίνει ταυτόχρονα και το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης του κυπριακού προβλήματος, την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση μας οφείλει να προβεί σε άμεσες ενέργειες σε όλα τα πολιτικά και διπλωματικά επίπεδα αποτρέποντας νέα τετελεσμένα. Οφείλει να προστατέψει και να προβάλει με διάφορα διαβήματα το δικαίωμα των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου για επιστροφή στην πόλη τους, δικαίωμα που πηγάζει από το δίκαιο και στηρίζεται από τα ψηφίσματα του οργανισμού Η.Ε.

Οφείλει να συμβουλέψει, να στηρίξει, και να καθοδηγήσει τους ιδιοκτήτες των περιουσιών στην πόλη μας, ώστε αυτοί να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε ενέργειες και διαπραγματεύσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Να δημιουργήσει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτρέψουν οπoιαδήποτε συναλλαγή περιουσιών. Να δώσει ελπίδα και να επιδιώξει την έναρξη άμεσα διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Η πολιτεία οφείλει επιτέλους να αφουγκραστεί την απογοήτευση και την αδικία όχι μόνο των Αμμοχωστιανών αλλά και όλων των προσφύγων που 45 χρόνια μετά εξακολουθούν να σηκώνουν το βάρος της εισβολής. Το καθήκον προς την ημικατεχόμενη μας πατρίδα πρέπει να υπερτερήσει των οποιοδήποτε τοπικών και ξένων συμφερόντων.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε όλοι στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, που θα γίνει αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Δερύνεια, στις 20:30.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ
Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X