ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Προϊστορία... καμία!

Η πρώτη φορά για την «Κυρία» στο κύπελλο

24sports team

info@24sports.com.cy

Κάπως διαφορετική η ανάλυσή της Ανόρθωσης αυτή τη φορά για το παιχνίδι κυπέλλου με την Καρμιώτισσα (24/2, 16:00) στο «Στέλιος Κυριακίδης», καθώς επιχειρείται μια ιστορική αναδρομή της παρουσίας της βαρωσιώτικης ομάδας στα προημιτελικά του δεύτερου σε τάξη εγχώριου θεσμού.

Η «Μεγάλη Κυρία» αφήνει για λίγο στην άκρη τα του πρωταθλήματος και αναφέρεται για τους πρώτους αγώνες (ιστορικά) με αντίπαλο την ομάδα των Πολεμιδιών, την οποία δεν έχει συναντήσει ποτέ ξανά η Ανόρθωση στο κύπελλο.

Ακολουθεί το απόσπασμα:

«Ένας θεσμός στον οποίο είμαστε από τις πλέον πετυχημένες ομάδες με 10 κατακτήσεις σε 16 παρουσίες σε τελικούς. Προφανώς, η προημιτελική φάση μας βρίσκει σχεδόν κάθε χρόνο να συμμετέχουμε. Η πρώτη φορά ήταν στις 4/11/34 απέναντι στον Ολυμπιακό όπου και επικρατήσαμε με 7-2. Σχεδόν 87 χρόνια μετά, ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα συμμετοχή μας στη φάση αυτή. Συγκεκριμένα είναι η 53η φορά στα 79 χρόνια που διεξήχθη ο θεσμός που λαμβάνουμε μέρος στην οκτάδα και διεκδικούμε την 33η μας πρόκριση στα ημιτελικά. Άλλες 20 φορές η συμμετοχή μας συνοδεύτηκε από αποκλεισμό.

Το κύπελλο είναι θεσμό στον οποίο η ομάδα της Αμμοχώστου είναι από τις πλέον πετυχημένες ομάδες με 10 κατακτήσεις σε 16 παρουσίες σε τελικούς

Στα πρώτα χρόνια του κυπέλλου οι αγώνες στη φάση αυτή ήταν μονοί, στη συνέχεια έγιναν διπλοί ενώ για ένα μικρό διάστημα (σεζόν 2006-07 και 2007-08) η φάση αυτή διεξήχθη σε ομίλους. Ασφαλώς για την αντίπαλό μας είναι πολύ διαφορετικά τα δεδομένα καθώς μόλις το 2013 έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο κύπελλο Α-Β’ κατηγορίας και τα προημιτελικά είναι η καλύτερη επίδοση που κατέγραψε. Το είχε κάνει μάλιστα αγωνιζόμενη στη Β’ κατηγορία την περίοδο 2014-15. Είχε κληρωθεί με την Ομόνοια από την οποία αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 7-0.

Με τη δικιά μας ομάδα δεν έτυχε ποτέ να κληρωθεί έτσι δεν υπάρχει προϊστορία να καταγραφεί για το κύπελλο. Έχουμε μόνο τέσσερις αγώνες για το πρωτάθλημα με απολογισμό δυο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση