ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Η βεντέτα πάει... πέθανε

Ήταν καιρός και πέρασε...

Ένα από τα θέματα τα οποία φέτος δεν έχει να αντιμετωπίσει ομάδα του Τιμούρ έχει να κάνει μ’ αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο παίκτης «βεντέτα». Έτσι και αλλιώς με τον Τιμούρ στον πάγκο, τέτοιο φαινόμενο δεν θα είχε καμία πιθανότητα να επιβιώσει.

Δεν χρειάζεται να είσαι και βαθύς γνώστης, η φετινή ομάδα χαρακτηρίζεται από ομοιογένεια σε μεγάλο βαθμό και είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που την έκαναν να πραγματοποιεί αυτό το επιτυχημένο ξεκίνημα.

Ο Γεωργιανός τεχνικός το ξέρουν και οι κότες, τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν τις σηκώνει και μέχρι τώρα φαίνεται ότι κατάφερε να τις περιορίσει στο μέγιστο βαθμό…. συμπεριφορές που στον παρελθόν κόστισαν στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Ο Τίμουρ τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν τις σηκώνει

Χαρακτηριστική είναι η περσινή χρονιά, την οποία μπορούμε να φέρουμε ως παράδειγμα αφού στην ομάδα υπήρχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές «βεντέτες».

Για να το πούμε και στη Κυπριακή «εθέλαν μια μάππα μόνοι τους». Κλασικό περσινό παράδειγμα είναι ο Ρικάρντο Λαβόρδε, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την αγάπη που του είχε δώσει ο κόσμος της κύριας, αλλά και το όνομα που έχτισε στο εξωτερικό, με την κάθοδο του ξανά στην Κύπρο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί σε καμία περίπτωση στην ομάδα.

Επίσης στην περσινή ομάδα πέραν των ποδοσφαιριστών «βεντετών», στα αποδυτήρια δημιουργήθηκαν και αρκετές κλίκες, οι οποίες και αυτές προκαλούσαν θέματα. Θέμα το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ζητήματα του περσινού συνόλου έφεραν μια καταστροφική σεζόν.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο ποδοσφαιρικά από τους υπολοίπους και ίσως να είναι. Ωστόσο στην ομάδα φέτος υπάρχει ο Γεωργιανός τεχνικός, οποίος έχει καταφέρει να ισορροπήσει αυτά τα θέματα, κόβοντας τα ρίζα ευθύς εξ αρχής.

Πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ράγιος. Μπορεί να κάνει παπάδες, μπορεί κατά τον ίδιο τον Κετσπάγια να είναι ο ηγέτης, αλλά σαν βεντέτα ούτε μες στο γήπεδο, ούτε και εκτός δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ. Καλά, καλά τον έχουμε δει σε ματς, πέντε λεπτά πριν από το τέλος να τρέχει στην άμυνα κάνοντας τον χαμάλη για χάρη του συνόλου.

Δεν είναι τυχαίο βεβαία το γεγονός ότι ο Τιμουρ άρχισε να χτίζει την ομάδα πριν κλείσει η περσινή σεζόν, με απώτερο σκοπό να έχει σε μεγάλο βαθμό έτοιμο το ρόστερ πριν την προετοιμασία για να επιτύχει αυτό που μάλλον όλοι βλέπουμε τώρα. Μια ομάδα χωρίς βεντέτες και με το ομαδικό στοιχείο να είναι το βασικό της χαρακτηριστικό.

Στοίχημα για τον Τιμούρ είναι αυτό το δέσιμο να διαρκέσει μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού και ο ίδιος γνωρίζει ότι η ομοιογένεια, η χημεία και η αποφυγή εντάσεων και τσακωμών μεταξύ ποδοσφαιριστών είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία.

Χρυσόστομος Σουρκούνη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X