ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανόρθωση: Η ανησυχία και ο Καλτσάς

Οι δηλώσεις Τιμούρ έχουν νόημα και φωτίζουν το κομμάτι που θέλει δουλειά

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είναι σαφές πως η εικόνα της Ανόρθωσης στα φιλικά προετοιμασίας και ενόψει της πρεμιέρας με την ΑΕΛ μόνο εντυπωσιακή δεν την λες. Είναι μια ομάδα που έχει ψηλές φιλοδοξίες και σαφώς κρίνεται με βάση αυτές, οπότε το γενικό συμπέρασμα είναι πως χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο της απόδοσης που απαιτείται.

Από εκεί και πέρα ο Ντούρις συνυπήρξε με Σαντίκ ενώ με την Αναγέννηση έγινε το ίδιο με Κατσαράβα. «Στρεπελίζει» λίγο αυτό

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά την ήττα στην Πάφο επέλεξε να φωτίσει τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του χαρακτηρίζοντάς τα εύκολα. Ασφαλώς και ήταν και η αμυντική γραμμή είναι αυτή που μάλλον δεν θα αλλάξει μέχρι το φινάλε των μεταγραφών άρα ότι είναι να δούμε το είδαμε. Ήταν άλλωστε οι παίκτες που αποκτήθηκαν πρώτοι: Λόρια, Σελίν, Σίφο, Γκαλίτσιος και Βργκοτς ήταν από τις πρώτες κινήσεις, ο Παπαδόπουλος και ο Πηλέας είναι γνώριμοι στην ομάδα και ο Στυλιανού είναι Κύπριος με χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα. Όλοι ήταν μαζί στην Ολλανδία.

Ένα ζήτημα που είναι δυνατόν να τους προκύπτει, ειδικά στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι στο να «κόβουν» αντεπιθέσεις σαν αυτή του Μπεριγκό. Τους κοιτάζεις και τρομάζεις όταν είναι να πας πάνω τους σε σετ παιχνίδι ή σε στημένα, αλλά άμα έχεις χώρο να τρέξεις μάλλον την ανασφάλεια τη νιώθουν εκείνοι. Τέτοιου τύπου άμυνα βέβαια, καλή στα ψηλά, άψογη στο σετ παιχνίδι και με πρόβλημα απέναντι σε φορ ευέλικτα και γρήγορα, η Ανόρθωση παρουσίαζε και όταν έπαιρνε αήττητη το πρωτάθλημα. Δεν είναι δηλαδή κατ΄ ανάγκη πρόβλημα αν ελέγχεις εσύ το ρυθμό που πάνε τα ματς. Σίγουρα πάντως, όταν η ομάδα επιτίθεται και έχει στημένες μπάλες δεν ξέρεις ποιον να πρωτομαρκάρεις.

Για μπροστά, η προσθήκη του Καλτσά και η ενσωμάτωσή του είναι πολύ σημαντική γιατί είναι παίκτης με νούμερα καριέρας στην σούπερλιγκ μια εμπλοκή σε γκολ ανά τρεις αγώνες που έπαιζε. Δεν είναι και λίγο αφού στην Ελλάδα γενικώς τα γκολ που μπαίνουν είναι πολύ λιγότερα από τα πλείστα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι υψηλών προδιαγραφών προσθήκη η συγκεκριμένη.

Από εκεί και πέρα ο Ντούρις συνυπήρξε με Σαντίκ ενώ με την Αναγέννηση έγινε το ίδιο με Κατσαράβα. «Στρεπελίζει» λίγο αυτό και μένει να δούμε αν είναι επιλογή και για τα επίσημα ματς. Σε μια βδομάδα ακριβώς ξεκινούν!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X