ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Έπαιξε με τη φωτιά και «κάηκε»...

Πλήρωσε το high pressing

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Η Ανόρθωση δέχτηκε την εντός έδρας ήττα με 3-2 από τον Άρη στα προημιτελικά του Κυπέλλου και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Η «Κυρία» σε γενικές γραμμές δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε ειδικά στο πρώτο μέρος, καθώς πλήρωσε κάθε αδράνεια της και κάθε φάση του αντιπάλου μετουσιώθηκε σε τέρμα.

Πιο συγκεκριμένα αυτό που φάνηκε εκ του αποτελέσματος λάθος ήταν ότι ο τρόπος που επέλεξε ο Γκαγιέγο να προσεγγίσει το παιχνίδι δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα. Αυτό που κόστισε ουσιαστικά ήταν η απόφαση του Ισπανού να πιέσει ψηλά τον Άρη από την αρχή του αγώνα και να ανοιχτεί τόσο πολύ, πράγμα που δημιούργησε κενά στην μεσοαμυντική γραμμή και για αυτό ο αντίπαλος γινόταν τόσο επικίνδυνος σε κάθε του προσπάθεια.

Ο Γκαγιέγο γνώριζε ότι ο Άρης είναι μια ομάδα που χτυπά στους κενούς χώρους, έχει γρήγορους παίκτες και μάλιστα ίσως το καλύτερο τραζίσιον στο πρωτάθλημα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά. Ουσιαστικά ο προπονητής της Ανόρθωσης επιλέγοντας αυτό τον τρόπο παιχνιδιού έπαιξε με τη φωτιά και στο τέλος «κάηκε».

Στο δεύτερο μέρος η Ανόρθωση προσπάθησε να αλλάξει πράγματα και να γίνει πιο δημιουργική, καταφέρνοντας να απειλήσει, εντούτοις το γεγονός ότι άργησε να μειώσει σε 3-2 δεν της επέτρεψε να κυνηγήσει αρκετά την ισοφάριση.

Σίγουρα μετά από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο επικρατεί απογοήτευση στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης, ωστόσο δεν υπάρχει χρόνος, καθώς ακολουθεί ματς ζωής και θανάτου με την Ομόνοια την ερχόμενη Δευτέρα. Αν η Ανόρθωση χάσει τότε τα δεδομένα για έξοδο στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα θα δυσκολέψουν αρκετά. Ο Γκαγιέγο πρέπει να βρει τρόπο να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του και να παρουσιάσει σαφώς βελτιωμένη την ομάδα του στο ματς με την Ομόνοια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση