ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Έκοψε και έραψε ο «Πούμπα»

Μασκοφόρος, αγριόχοιρος, Νταουσβίλι.. όπως θες πες τον ήταν μια ομάδα μόνος του

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Τον βλέπεις και νομίζεις ότι είσαι σε αγγλική μπυραρία, πίνοντας pints και παρακολουθείς το ντέρμπι Αγγλία- Νότιος Αφρική στο ράγκμπι.
Λες… απουσιάζει ο Μαρκάσα και μάλλον θα υπάρχει πρόβλημα αφού με Αρτυματά και Νταουσβίλι το κέντρο μοιάζει καλύτερα οχυρωμένο αμυντικά παρά στη δημιουργία.

Το σκέφτεσαι λίγο και λες μάλλον είναι απώλεια ο Μαρκάσα, αφού ο Γεωργιανός είναι σεβαστή μονάδα αλλά δεν είναι όπως ο «μαλλιαρός».

Τελειώνει το ντέρμπι και ο άνθρωπος ήταν μια ομάδα μόνος του. Ήταν και τέτοιο το ματς, που λες και το έραψε στα μέτρα του. Όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιρική οντότητα, μαζεύτηκαν σ’ ένα ολόκληρο παιγνίδι.

Δυνατό, μονομαχίες, κόντρες στη μεσαία γραμμή, ο Γεωργιανός ήταν απλά όλα τα λεφτά. Και τι δεν έκανε. Σε κάποιες φάσεις, νόμισε κανείς ότι τον Τάμαρι θα τον τυλίξει και θα τον πάει σπίτι. Στη μονομαχία του με τον Λούκας ή τον Άλεφ ήταν κανονικός αγριόχοιρος.

Που θυμήθηκα να μου πεις το συμπαθητικό ζώο; Δεν ευθύνομαι, εκείνος πάντως που του έβγαλε το παρατσούκλι «Πούμπα» νήστευε κανά σαρανταήμερο.

Φτυστός είναι ο αθεόφοβος με τη γνωστή φιγούρα του αγριόχοιρου που παίζει στο γνωστό Lion King και καθόλου τον ενέπνευσε δίνοντας του το παρατσούκλι «Πούμπα».

Στο γνωστό καρτούν είναι μεν αγαθός και πειραχτήρι αλλά ο Νταουσβίλι στο ντέρμπι, μόνο αγαθό δεν τον λες. Αντιθέτως ήταν το άτομο που συνέδεσε τις γραμμές, κουβάλησε τη μπάλα, έπεφτε τάκλιν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, αύξησε τα τρεξίματα για την ομάδα του, πίεσε, κανονικά έκοψε και έραψε.

Κανονικός παίκτης του Τιμούρ. Μάλλον θα τον ερωτεύτηκε βλέποντας τον να αγωνίζεται με τέτοιο πάθος, τέτοια ψυχή. Λίγο από τον εαυτό θα του θύμισε δεν μπορεί. Και ο Τιμούρ στη ψυχή ήταν ακριβώς όπως ο «Πούμπα» στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ.

Εντάξει δεν κουβαλά ίχνος από τη μπάλα που ήξερε ο προπονητής, έλα όμως που αποδεικνύεται ότι σε τέτοια ματς, οι ρολίστες μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Δεν χρειάζεται σώνει και καλά να είσαι πριμαντόνα ή να είσαι ο σούπερ παικταράς.

Ο Ράγιος έπαιξε με ένα πόδι, ο Οκριασβίλι μπλοκαρίστηκε από τον Μιχαήλοβιτς, ο Καλτσάς έδωσε τις μάχες του, ο Κατσαράβα δεν ήταν καλός, ο Ντουρίς δεν σκόραρε αλλά η Ανόρθωση κατάφερε να κερδίσει κυρίως γιατί είχε στις τάξεις της τον Πούμπα, τον αγριόχοιρο, τον μασκοφόρο, τον Νταουσβίλι, όπως θες πες τον… μέσα είσαι.

 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X