ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Από του χρόνου... λίφτινγκ

Ο πολύ υψηλός μέσος όρος ηλικίας φέρνει την ανάγκη για αλλαγές

24sports team

info@24sports.com.cy

Η σεζόν βρίσκεται στην τελική της ευθεία και στην Ανόρθωση έχουν ξεκάθαρους και μεγαλεπήβολους στόχους σε διπλό ταμπλό, όσο πλησιάζουμε προς στο τέλος της.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν άρχισε να απασχολεί σιγά σιγά και ο προγραμματισμός της επόμενης σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Τα θέματα, τόσο με την πρόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Τιμούρ Κετσπάγια, όσο και με τις πιθανές προσφαιρέσεις του ρόστερ, είναι στην ημερησία διάταξη και στις συζητήσεις των διοικούντων και οριστική κατάληξη σε όλα αναμένεται να έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανεξάρτητα με την όποια τροπή που θα πάρουν οι εξελίξεις, είναι κοινή διαπίστωση πως η ομάδα της Αμμοχώστου έχει ένα ρόστερ, το οποίο χρειάζεται ριζική ανανέωση από τα θεμέλιά του. Τα συμβόλαια που λήγουν φθάνουν (σχεδόν) διψήφιο αριθμό και είναι αμφίβολο αν θα ανανεωθούν όλα, αφήνοντας τον χρόνο και την δυνατότητα για αλλαγές.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχει ένα από τα πλέον «γερασμένα» ρόστερ με πολύ υψηλό μέσο όρο ηλικίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό καταγράφεται, μέσα και από την πρόσφατη έρευνα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου (CIES), με έδρα την Ελβετία.

Στην συγκεκριμένη έρευνα αναφέρεται πως η Ανόρθωση βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην κατηγορία του μέσου όρου ηλικίας σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, με αυτόν να «αγγίζει» τα 31 χρόνια. Για την ιστορία, η Ανόρθωση έχει τον ίδιο μέσο όρο ηλικίας με την τουρκική Σίβασπορ.

Σίγουρα, αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να το αγνοήσουν στα ενδότερα της ομάδας της Αμμοχώστου, αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν ουσιαστικά με την απόκτηση νεαρότερων παικτών σε ηλικιακό επίπεδο, σε σχέση με το υφιστάμενο ρόστερ.

Η αρχή έγινε με την απόκτηση του 26χρονου Ρισβάνη και του 29χρονου Μπουσουλάτζιτς τον περασμένο Ιανουάριο, όμως αναμένουμε να δούμε και την όποια συνέχεια προκύψει...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση