ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Αναποτελεσματικός σχηματισμός

Όσες φορές δοκίμασε το 3-5-2, δεν πήρε θετικό αποτέλεσμα

Χρυσόστομος Σουρκούνης

csourkou@gmail.com

Στο παιχνίδι κυπέλλου, είδαμε τον Γεωργιανό τεχνικό να προβαίνει σε αλλαγή σχηματισμού, παρατάσσοντας την ομάδα με τριάδα στην άμυνα, κάτι το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει.

Το 3-5-2 η αλήθεια είναι ότι το έχει επιχειρήσει και στον παρελθόν ο Τιμούρ Κετσπάγια, με ΑΕΛ και Απόλλωνα εκτός, αλλά είναι ένα σχηματισμός που η ομάδα δεν αποδίδει τα μέγιστα.

Στον αγώνα της Τετάρτης, απουσίαζαν και αρκετοί ενδεκαδάτοι παίχτες που σίγουρα αυτό από μόνο του επηρεάζει την απόδοση της ομάδας, αλλά αποδεδειγμένα το 3-5-2 είναι ένα σχήμα που δεν ταιριάζει στην φετινή Ανόρθωση.

Ούτε αμυντικά δουλεύει καλά, καθώς, στα τρία παιχνίδια που το δοκίμασε η ομάδα δέχθηκε γκολ, αλλά ούτε και επιθετικά είναι αποδοτικό, αφού δεν σκόραρε κανένα γκολ με αυτό τον σχηματισμό. Μπορεί στο κύπελλο να σκόραρε με τον Ρούμπεν Ράγιος, αλλά ήρθε στο δεύτερο μέρος που η ομάδα άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1.

Είναι φανερό ότι ο προπονητής της «Κυρίας», προσπαθεί να βρει ένα εναλλακτικό σχήμα πέραν του 4-2-3-1 που η ομάδα αποδίδει πολύ καλά, για να το χρησιμοποιεί όταν δεν είναι εφικτό να παρατάξει την ομάδα με αυτό το σχήμα. Ωστόσο, με το υπάρχον ρόστερ όσες φορές δοκιμάστηκε το 3-5-2 ήταν αναποτελεσματικό, έτσι ο Τιμούρ θα πρέπει να βρει άλλες λύσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

<