ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Αν όχι τώρα… πότε;

Άξιο απορίας που δεν δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε «βλαστάρια» των ακαδημιών

Αντρέας Σταύρου

Η φετινή σεζόν για την Ανόρθωση είναι χαμένη. Από την στιγμή που η ομάδα της Αμμοχώστου δεν διεκδικεί πρωτάθλημα και κύπελλο όπως προστάζει η ιστορία της τότε  δεν κρίνεται επιτυχημένο τίποτα. Την ίδια ώρα όμως με την παρουσία της στον δεύτερο όμιλο και χωρίς να κινδυνεύει, μπορεί να κερδίσει πράγματα για το μέλλον χρησιμοποιώντας περισσότερα νεαρά παιδιά στα παιχνίδια που έχουν απομείνει.

Οι πλείστες μεταγραφές για την «Μεγάλη Κυρία» το περασμένο καλοκαίρι δεν βοήθησαν καθόλου και τρανό παράδειγμα είναι η αποδέσμευση ορισμένων εξ αυτών. Κάποιοι από αυτούς παρέμειναν στο ρόστερ της ομάδας αλλά και πάλι κρίνοντας την συνολική παρουσία τους δεν είναι παίκτες που η Ανόρθωση μπορεί να βασιστεί σε αυτούς έτσι ώστε να επιστρέψει στην κορυφή. Εξαίρεση εννοείται πως αποτελούν οι μεταγραφές Ιανουαρίου, καθώς εκείνοι που ήρθαν μπήκαν για τα καλά στην ομάδα.

Μέχρι στιγμής έχουν παιχτεί πέντε παιχνίδια στην φάση των πλει-οφ για τον δεύτερο όμιλο. Σε αυτά τα πέντε ματς η ομάδα της Αμμοχώστου αν και είχε νεαρούς στην αποστολή ο μόνος που χρησιμοποιήθηκε αλλά ελάχιστα ήταν ο Σωτήρης Αργυρού στους αγώνες με ΑΕΛ και Ακρίτα. Από την μία  είναι κατανοητό αυτό που είπε ο Βέσκο Μιχαήλοβιτς ότι σιγά σιγά αυτά τα παιδιά θα αρχίσουν να παίρνουν αγωνιστικά λεπτά, αλλά από την άλλη υπάρχει η απορία για το τι λιγότερο θα προσφέρουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές σε σχέση με το υπόλοιπο ρόστερ.

Η παρουσία της Ανόρθωσης στον δεύτερο όμιλο είναι μία καλή ευκαιρία για τους νέους της να δείξουν τι είναι ικανοί να κάνουν και να αποδείξουν ότι έχουν μέλλον στο προσφυγικό σωματείο. Είναι ποδοσφαιριστές που διψούν για διάκριση και πόσο μάλλον σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Ανόρθωση. Απλά χρειάζονται περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ακρίτα στον πάγκο υπήρχαν τρεις ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από την ομάδα νέων της «Μεγάλης Κυρίας». Ο Αργυρού, ο Κωνσταντίνου και ο Λάμπρου. Εγώ προσωπικά θα ήθελα στον αμέσως επόμενο αγώνα της Ανόρθωσης που είναι με την Καρμιώτισσα, να δω αυτά τα παιδιά να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Αν όχι βασικοί σίγουρα ως αλλαγή και όχι για πέντε και δέκα λεπτά.

Η φετινή χαμένη χρονιά για την Ανόρθωση μπορεί να εξελιχθεί σε κέρδος με την χρησιμοποίηση των δικών της παιδιών. Η εμπιστοσύνη και οι ευκαιρίες είναι τα στοιχεία που θα βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να καθιερωθούν αν αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση