ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
21° Λευκωσία,
29 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ανεμβολίαστοι στα γήπεδα: Ε, και;

Η προσκόμιση αρνητικού PCR test δεν αυξάνει αισθητά την παρουσία κόσμου

Χρίστος Θεοχάρους

Χρίστος Θεοχάρους

theocharousc@sppmedia.com

Με την διεξαγωγή της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, σηματοδοτείται και η έναρξη του δικαιώματος εισόδου στα γήπεδα σε αγώνες της πρώτης σε τάξη εγχώριας διοργάνωσης και για φιλάθλους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από τις 21 του περασμένου Ιούλη, επιτρεπόταν η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνον για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα και για άτομα που νόσησαν με Covid-19 τους τελευταίους έξι μήνες σε ποσοστό πληρότητας 75% των γηπέδων.

Τα νέα διατάγματα τα οποία αποφασίστηκαν προσφάτως από το Υπουργείο Υγείας, είναι σε ισχύ από τις 9 Οκτωβρίου. Παρόλο που άρχισε να επιτρέπεται η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα (και) με προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος από PCR τεστ (εντός 72 ωρών), το ποσοστό πληρότητας των γηπέδων δεν διαφοροποιήθηκε και παρέμεινε στο 75% της χωρητικότητας υπό προϋποθέσεις.

«Σε σχέση με την παρουσία θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες θα επιτρέπεται με πληρότητα 75% της χωρητικότητας του γηπέδου, νοουμένου ότι τηρείται η παρουσίαση πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού (εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις ή εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και μετά από πάροδο δύο εβδομάδων), είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, είτε πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών», είναι το απόσπασμα από την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Βεβαίως, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν πολλά όσον αφορά στην αύξηση των φιλάθλων. Η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος από PCR test δεν είναι λόγος για να πάει περισσότερος κόσμος στα γήπεδα. Άλλωστε, προκάλεσε αντιδράσεις η απόφαση αυτή του Υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός του κόσμου στα γήπεδα εν καιρώ πανδημίας, θα αυξηθεί αισθητά μόνο όταν επιτραπεί η είσοδος με προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος και από Rapid Test. Ένας από τους ισχυρούς λόγους είναι τα συνολικά κόστη που χρειάζεται ένας Κύπριος οπαδός της λεγόμενης «μεσαίας οικονομικής και πιο κάτω τάξης» για να παρακολουθήσει από το γήπεδο την ομάδα του, ειδικά άμα το κάνει και με άλλα μέλη της οικογένειάς του όπως είναι η σύζυγος και το παιδί ή τα παιδιά του. Σκεφτείτε το, κάντε τη σούμα στην υπολογιστική του μυαλού σας και θα καταλάβετε.

Στην επιδημιολογική ομάδα υπήρχε μια ροή με συγκεκριμένους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επιτραπεί κάποια στιγμή και η είσοδος με την προσκόμιση Rapid Test. Αυτό αναμένεται πως θα αξιολογηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο και να τεθεί και πάλι επί τάπητος. Εάν βέβαια η φετινή επιδημιολογική εικόνα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου είναι τέτοια που επιτρέψει κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρίστος Θεοχάρους

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Τελικά... με VAR

Τελικά... με VAR

Περαιτέρω καθυστέρηση στη σέντρα, αλλά αν μη τι άλλο με VAR το ΑΕΛ-ΑΕΚ
 |  ΑΕΛ