ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αμυντικός μόνο ψάχνεται

Η περίπτωση του Νιγηριανού σε σχέση με το κυπριακό παζάρι

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Σιγά, σιγά στον Απόλλωνα ομολογούν ότι ο παίκτης δύσκολα έως και εξαιρετικά δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα.

Μέσω δημοσιευμάτων φροντίζουν να προετοιμάσουν τον κόσμο για την δυσκολία του εγχειρήματος να μείνει καθότι όντως η παραμονή του 29χρονου αμυντικού κρίνεται πέρα ως πέρα δαπανηρή.

Η περίπτωση του Γκότγουιλ Εκπολό, ξεκίνησε ήδη να εδραιώνεται ως ένα από τα πιο hot θέματα της μεταγραφολογίας.

Τα λεφτά πάντως που έχουν βγει προς τα έξω δεν πολύ απέχουν από την πραγματικότητα, καθότι το κασέ έτσι όπως το ορίζει ο μάνατζερ του ακουμπά ετησίως τις 300 χιλιάδες ευρώ και ταυτόχρονα προϋποθέτει διάρκεια πέραν του ενός χρόνου συν κάποια μπόνους μεταγραφής και κάτι ψιλά.

Η περίπτωση πάντως του Γκότγουιλ Εκπολό, ξεκίνησε ήδη να εδραιώνεται ως ένα από τα πιο hot θέματα της μεταγραφολογίας.

Εδώ και καιρό η περίπτωση του σχετίστηκε κυρίως με την Ομόνοια καθότι παρουσιάζεται στις συζητήσεις ως μια ομάδα που πληροί εκείνες τις προϋποθέσεις για να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Λίγο η παράδοση να αποκτά ελεύθερους παίκτες από τον Απόλλωνα (Παπουλής, Γιούστε, Χαμάς), λίγο η οικονομική της ισχύς να σηκώσει τέτοια συμβόλαια, λίγο ότι ο παίκτης ταιριάζει στις ανάγκες της, αυτές δηλαδή του στόπερ και του δεξιού μπακ, καθιστούν το όλο ένα σενάριο πέρα για πέρα αληθοφανές.

Δεν είναι όμως αλήθεια η όποια συμφωνία μεταξύ τους. Η Ομόνοια ψάχνοντας το όσο γίνεται από πολλές μεριές, δύσκολα θα συναινέσει στο να ενταχθεί ένας παίκτης με τέτοιο συμβόλαιο.

Ενδεχομένως να τον αξιολογούν με λιγότερα λεφτά και όχι με τα λεφτά που ζητά η μεριά του ποδοσφαιριστή.

Ναι μεν ο Εκπολό έχει πολύ καλά στοιχεία, όπως οι αθλητικές του δυνατότητες και η ικανότητα να παίξει για δύο θέσεις, μα στην Ομόνοια στόπερ με αθλητικά προσόντα και μάλιστα πλούσια, υπάρχει και είναι ο Κουλιμπαλί.

Στο παζάρι μάλλον θα κινηθούν για κάτι πιο εγκεφαλικό για τα μετόπισθεν (βλέπε Λούφτνερ- Γιούστε) παρά να προσθέσουν έναν ακόμη αθλητή στα μετόπισθεν.

Πέραν της Ομόνοιας και σεργιανίζοντας στο ποδοσφαιρικό παζάρι κατανοείς εύκολα ότι λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να σηκώσουν ένα τέτοιο συμβόλαιο.

Αφαιρώντας την Ομόνοια και τον Απόλλωνα από την εξίσωση απομένουν η Πάφος, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΑΠΟΕΛ υπό περιστάσεις.
Πάφος και Άρης δεν υπάρχει περίπτωση όπως μαθαίνουμε να κάνουν κίνηση. Στην Πάφο προτεραιότητα έχουν ν’ ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ρους που είναι δανεικός και να πλαισιώσει τους Γκολτάρ και Κβίντα.

Στην ΑΕΚ από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι ο Ρομπέρζ μένει αφού το συμβόλαιο του αυτομάτως ανανεώθηκε, ο Μιλίσεβιτς διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 25 ενώ όσοι γνωρίζουν έχουν να λεν ότι ο Ρόκα σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει 300 χιλιάδες για να πάρει στόπερ.

Όσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ τα δεδομένα είναι λίγο αστάθμητα νοουμένου ότι θα το μπάτζετ θα καθοριστεί με την κατάκτηση ή όχι του πρωταθλήματος. Ο ΑΠΟΕΛ σίγουρα θα πάρει στόπερ που θα αντικαταστήσει το κενό του Κρέσπο, ο Πρόδρομος Πετρίδης αρέσκεται και γουστάρει να αποκτά καυτά ονόματα αλλά τα πάντα θα κριθούν από το οικονομικό.

Μέχρι τότε μπορεί και να είναι αργά για τον Εκπολό, χωρίς όμως να αποκλείεται το οτιδήποτε.

Τέλος για τον Άρη τα δεδομένα ματσάρουν σε όλα τους.

Η ομάδα υπέφερε στην θέση του κεντρικού αμυντικού, ο Νιγηριανός ταιριάζει γάντι στο αθλητικό παιγνίδι του Σπιλέφσκι, το συμβόλαιο του δεν είναι απαγορευτικό για τα ταμεία του Άρη, το να επιχειρήσουν οι περσινοί πρωταθλητές να τον αποκτήσουν δεν μπορεί να εκπλήξει κανένα.

Αυτή τη στιγμή πάντως απ’ ότι μαθαίνουμε και λεν τα ρεπορτάζ, ο παίκτης προορίζεται να επιστρέψει στην Σουηδία καθότι οι απαιτήσεις του πληρούνται από την Χάγκεν ενώ και ο ίδιος εκφράζει την επιθυμία να ξανά παίξει με τα χρώματα της ομάδας, την οποία υπηρέτησε για 3,5 χρόνια.

Ο μόνος λόγος για ν’ ανατραπούν τα σχέδια του είναι να βρεθεί ομάδα στην Κύπρο που να του δίνει το συμβόλαιο που επιθυμεί. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει μια, συνεπώς η Σουηδία μοιάζει πιο κοντινή στο μέλλον του.

 

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση