ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την κάτσαμε!! Οριακό ή όχι το άγγιγμα;

Η ερμηνεία του τμήματος διαιτησίας για μια όχι και τόσο σημαντική φάση… μοιάζει ιστορική

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Για να μην χάσουμε την ουσία ας μην σταθούμε στο αν ήταν όχι πέναλτι αυτό που ζήτησε δικαίως ή αδίκως η ΑΕΛ μες στο Αρένα. Δεν έχει σημασία και δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε και το τελευταίο που θα δοθεί ή δεν θα δοθεί. Ούτε καν το πιο σημαντικό, ούτε και ότι καθόρισε την ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή φτάνει να μην έχει προπαγανδιστικά κίνητρα.

Το πιο σημαντικό που προκύπτει μέσα από την συγκεκριμένη φάση είναι η ερμηνεία- εξήγηση που δίνει το τμήμα της διαιτησίας της ΚΟΠ και που πραγματικά δίνει μια άλλη διάσταση σχεδόν ιστορική, για το πώς μπορεί κανείς να αντιλαμβάνεται την παράβαση εντός της περιοχής.

Αν όλα αυτά τα χρόνια, το ερώτημα ήταν «άγγιξε ή δεν άγγιξε;», «το κέρδισε ή δεν το κέρδισε ο επιτιθέμενος;», « ήταν δεν ήταν έξω ή μέσα στην περιοχή;», «ανέτρεψε ή όχι ο αμυντικός;», «κτύπησε ή όχι στο χέρι»… από την 16η του Νοέμβρη το 2022, το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ προσέθεσε μια ακόμη παράμετρο που σχετίζεται με το αν « είναι ή όχι οριακό το άγγιγμα»!!!

Σε μια χώρα που δημοσιογράφοι έχτισαν καριέρες αναλύοντας αμφισβητούμενες φάσεις, που οι αναλυτές διαιτησίας φυτρώνουν όπως τα αβοκάντο στην Αργάκα, που οι οπαδοί ασχολούνται πολύ περισσότερο με τον διαιτητή παρά με το άθλημα, που μια αμφισβητούμενη φάση μπορεί να συζητιέται έως και δέκα χρόνια… ήρθε το τμήμα διαιτησίας και μας αποτελείωσε, δημιουργώντας προηγούμενο!!!

Από δω και πέρα, ο οποιοσδήποτε ισχυριστεί ότι « το ακούμπημα είναι ή όχι οριακό» θα έχει ένα ισχυρό επιχείρημα στην όποια συζήτηση αφορά την Χ ή Ψ φάση.

Και επειδή στον τόπο τούτο, μπορεί να συζητάμε για χρόνια αν άγγιξε ή όχι το πόδι του αμυντικού τον επιτιθέμενο, σκεφτείτε τι εύρος μπορεί να λάβει μια συζήτηση το περιεχόμενο της οποίας θα σχετίζεται με το αν ήταν ή όχι οριακό το κτύπημα.

Έχω την εντύπωση ότι το αρμόδιο τμήμα της ΚΟΠ, ανοίγει μια τεράστια κουβέντα, σχεδόν χαώδης μέσα από την οποία είμαστε που είμαστε χαμένοι, θα χαθούμε εντελώς!!!

Από την στιγμή που οι ίδιοι στην περιγραφή τους παραδέχονται ότι ο επιθετικός παίζει πρώτος μπάλα και ότι ο «αμυνόμενος, που προσπάθησε να παίξει την μπάλα, με πολύ οριακό τρόπο ακούμπησε τον επιτιθέμενο» έχω την εντύπωση ότι ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας μέσα από τον οποίο θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό η συζήτηση του μέλλοντος για τον κύπριο διαιτητολάγνο, τον προπαγανδιστή εκπρόσωπο τύπου, τον φωνακλά πρόεδρο και τον άσχετο από ποδόσφαιρο δημοσιογράφο. Με λίγα λόγια την κάτσαμε!!! Θα έχουμε να λέμε και να ακούμε για αιώνες!!!


Καλό θα ήταν, οι του τμήματος διαιτησίας, μιας και αποφάσισαν να ενημερώνουν τον κόσμο για τη σωστή ή όχι χρήση του Var, να είναι πιο προσεκτικοί τόσο στην διατύπωση των συμπερασμάτων τους όσο και στην περιγραφή των φάσεων.

Γιατί δεν γνωρίζω πόσο σοβαρά μπορούμε να εκλάβουμε το «πόρισμα» ενός τμήματος που καλά, καλά δεν περιγράφει σωστά τη φάση… όπως αυτή της ΑΕΛ που ζητά πέναλτι και που καταλήγει με άλλον αμυνόμενο να διώχνει τη μπάλα και όχι να βγαίνει «εκτός αγωνιστικού χώρου», όπως αναφέρουν!!! Αστεία πράγματα που προέρχονται κυρίως από τον άκρατο ερασιτεχνισμό που διέπει κάθε τι που σχετίζεται με την Ομοσπονδία, πόσο μάλλον δε το διαιτητικό κομμάτι της.

 

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Ιδιαίτερο ντέρμπι για Χέντι

ΑΕΛ: Ιδιαίτερο ντέρμπι για Χέντι

Ο Nιγηριανός επιθετικός θα είναι ο μοναδικός σε αυτό το Λεμεσιανό ντέρμπι που φόρεσε και τη φανέλα των δύο μεγάλων ομάδων ...
Εύη Χριστοδούλου
 |  ΑΕΛ