ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα κυπριακά πολυεργαλεία του Κέρκεζ!

Ο λόγος για τους Αβραάμ, Κυριάκου, Αντωνίου και Παπαφώτη

Κωνσταντίνος Νικολάου

Η ΑΕΛ μετά από τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος μετρά τρεις νίκες και μία ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, συντελεστής θετικός για την ομάδα της Λεμεσού. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής ΑΕΛ είναι το ότι ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι συνεργάτες του φρόντισαν ούτως ώστε φέτος να υπάρχει βάθος σε όλες τις θέσεις, αλλά και πολυθεσίτες ποδοσφαιριστές.

Να μου επιτρέψετε σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε μεμονωμένα με τους τέσσερεις Κύπριους ποδοσφαιριστές που κυρίως χρησιμοποιεί ο Βόσνιος τεχνικός. Ο λόγος για τους Χάρη Κυριάκου, Μηνά Αντωνίου, Βασίλη Παπαφώτη και Ανδρέα Αβραάμ.

Οι τέσσερεις συμπατριώτες μας αποτελούν βασικά γρανάζια της φετινής ΑΕΛ και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους δικαιώνουν τον προπονητή τους. Το άξιο αναφοράς με αυτούς τους ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο το ότι παίζουν καλά, αλλά το ότι μπορούν να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους, όπως ανέφερα προηγουμένως τα παλικάρια είναι πολυθεσίτες.

Αρχίζοντας από τον Χάρη Κυριάκου, ο Κύπριος δεξιός οπισθοφύλακας πέρσι χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός, στα φιλικά τον είδαμε και ως αμυντικό μέσο, ενώ χθες ήταν αυτός που αντικατέστησε τον τραυματία Έουλερ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Για τον Ανδρέα Αβραάμ δεν είναι είδηση το ότι μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις, όμως είναι σίγουρα άξιο αναφοράς. Φέτος τον είδαμε στα δύο φτερά της επίθεσης. Επίσης να πούμε ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το πρώτο που έχασε ο 33χρονος διεθνής.

Όσον αφορά τον Μηνά Αντωνίου, που αν συνεχίσει έτσι θα μιλάμε για την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, ο Κέρκεζ τον χρησιμοποίησε σε όλες τις θέσεις της δεξιάς πτέρυγας, ενώ χθες αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στο αριστερό φτερό της επίθεσης!

Τελευταίο αφήσαμε τον «καινούργιο», Βασίλη Παπαφώτη, που αν και στο παρελθόν τον έχουμε δει να αγωνίζεται και στα φτερά της επίθεσης, μέχρι στιγμής ο τεχνικός της ΑΕΛ τον χρησιμοποίησε ως 8αρι και ως 10αρι. Ο Παπαφώτης είναι ο μόνος από τους προαναφερόμενους που δεν ήταν στη τελευταία κλήση του Βάλεμ και θα είναι έκπληξη αν αυτό συμβεί και την επόμενη φορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: «We Are Part of your Team»

ΑΕΛ: «We Are Part of your Team»

Ένα πρόγραμμα που αφορά τη διαχείριση των υφιστάμενων και μελλοντικών χορηγών – συνεργατών
 |  ΑΕΛ
X