ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Της αμύνης τα προβλήματα

Τα σενάρια αν δεν προλάβει ο Γκαστανιάγα

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

Αν θυμηθείς τι πέρασε η ΑΕΛ μέσα στη σεζόν, το ότι πάει στο Μακάρειο μ’ αυτές τις απουσίες δεν μοιάζει δα και καταστροφή. Έλα όμως που τα προβλήματα στα οποία καλείται να βρει απαντήσεις έχουν να κάνουν με την ίδια γραμμή.

Ο Ράσο είναι δεδομένα εκτός λόγω καρτών κι όπως δείχνουν τα πράγματα, διαθέσιμος δεν θα είναι ούτε κι ο Γκαστανιάγα, τουλάχιστον για την εντεκάδα. Κατά συνέπεια, οι επιλογές για το κέντρο της άμυνας περιορίζονται πια στους Αντρέ Τεϊσέιρα και Γκοντάλ κι αν ο Κέρκεζ επιλέξει να διατηρήσει την τριάδα, πρέπει να στραφεί ξανά σε λύσεις ανάγκης.

Πρώτη και καλύτερη αυτή του Χάρη Κυριάκου. Ο τζόκερ της φετινής ΑΕΛ έχει δώσει λύσεις και σε προηγούμενα παιχνίδια μέσα στη χρονιά ως δεξί στόπερ κι ίσως κληθεί να βγάλει ξανά τα κάστανα από τη φωτιά. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ίσως τον δούμε αριστερά στην τριάδα, με τον Αντρέ στον συνηθισμένο του ρόλο δεξιά και τον Γκοντάλ να συντονίζει από το κέντρο.

Απ’ εκεί και πέρα, η δεύτερη επιλογή ακούει στο όνομα Σλόμπονταν Μεντόγεβιτς, που έχει παίξει εκεί μόνο μια φορά, αλλά πιο πρόσφατα από τον Χάρη (την περασμένη αγωνιστική συγκεκριμένα, στο ματς με την Ομόνοια), αν σημαίνει κάτι αυτό. Αν ο Κέρκεζ επιλέξει να του δώσει τον ίδιο ρόλο, τότε ο Γκοντάλ θα πάει σαν αριστερός στόπερ όπως γινόταν συνήθως την περσινή σεζόν.

Εκτός κι αν ο κόουτς επιλέξει να αφήσει το 3-5-2 για χάρη της τετράδας. Πάνε δυο μήνες να το κάνει και δεν μοιάζει πολύ πιθανό, αλλά μιας και παρουσιάστηκε η ανάγκη ας το κρατήσουμε κι αυτό το σενάριο κατά νου.

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Πανηγυρική στιγμή από το πρόσφατο φιλικό με τη Δόξα. Φωτογραφία από την επίσημη σελίδα της ΑΕΛ στο facebook

ΑΕΛ: Πήρε σχήμα

Με τον Σάντος καλύφθηκαν όλες οι προτεραιότητες και το ρόστερ πήρε σχήμα
Δημήτρης Βρουλλίδης
 |  ΑΕΛ
X