ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Στα σίγουρα με τους… Τιάγκους

Με τον Βραζιλιάνο συγκεκριμένα, ή με την όποια αντίστοιχη περίπτωση, το ρίσκο μειώνεται όσο παραπάνω γίνεται

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

vroullidesd@sppmedia.com

Από τον Μακρή ως τον Παπαφώτη, από τον Ντα Σίλβα μέχρι τον Πάντιτς και με διάφορους άλλους ενδιάμεσα, είναι αρκετά τα παραδείγματα που μαρτυρούν την αρέσκεια της ΑΕΛ να κάνει συχνά τα ψώνια της από τη κυπριακή αγορά τα τελευταία χρόνια, είτε για Κύπριους είτε για ξένους. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι αυτό δεν θα αλλάξει ούτε φέτος (κι η περίπτωση Ρέινολντς το φανερώνει από πολύ πολύ νωρίς), το ότι περιμένει στη γωνία για να κινηθεί αναλόγως για τον Τιάγκο μοιάζει πέρα για πέρα λογικό.

O Βραζιλιάνος ίσως να μην είναι ο πιο φαντεζί ή ο πιο «εμπορικός» και πολυδιαφημισμένος παίκτης της Ομόνοιας. Είναι, όμως, ικανότατος, ποιοτικός και σε ένα σωστά δομημένο και καλοκουρδισμένο σύνολο με καθαρά κατανεμημένους ρόλους στους ποδοσφαιριστές του (όπως δηλαδή στην Ομόνοια και στην ΑΕΛ), μπορεί από το να εξυπηρετήσει άριστα το πλάνο, μέχρι και να κάνει και τη διαφορά. Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος για τον οποίο ήταν βασικότατος στην ομάδα του κατά τη φετινή της πορεία σε Κύπρο και Ευρώπη.

Και τι κι αν τον ερχόμενο Ιούλιο κλείνει τα 34; Ο Τιάγκο παραμένει όσο μάχιμος υπήρξε πάντοτε (πέραν της φετινής, γεμάτες ήταν και οι δύο αμέσως προηγούμενες χρονιές του σε Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα) καταγράφοντας στο κοντέρ του 36 εμφανίσεις με έξι γκολ και τέσσερις ασσίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μια μεταγραφή σαν κι αυτή, λοιπόν, θα ήταν σπουδαία από κάθε άποψη. Εκτός κι αν μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει αφ’ υψηλού ή με σνομπισμό έναν παίκτη τόσο έμπειρο, «ζυμωμένο» πια σε συνθήκες πρωταθλητισμού, με παραστάσεις και στην Ευρώπη (βάζοντας μάλιστα κάτι παραπάνω από ένα λιθαράκι για να φτάσει η Ομόνοια μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα), που παίζει όπου θες πίσω από τον επιθετικό, ένα βασικότατο στέλεχος της ομάδας που σήκωσε πρωτάθλημα πριν μια εβδομάδα… Τότε, πάσο.

Και να μην «κάτσει» του Βραζιλιάνου, πάντως, αυτό που επιζητά η ΑΕΛ με τέτοιου τύπου στόχευση είναι ξεκάθαρο. Με τον Τιάγκο ή τον κάθε Τιάγκο πατάς στα σίγουρα, ή τουλάχιστον όσο πιο σίγουρα γίνεται σ’ ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές. Με παίκτες που τους γνωρίζεις από πρώτο χέρι, σε ξέρουν κι αυτοί και είναι πλήρως προσαρμοσμένοι στην ποδοσφαιρική και μη ζωή της Κύπρου, το ρίσκο μειώνεται όσο παραπάνω γίνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Βρουλλίδης

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση