ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Προτεραιότητα η μείωση του μπάτζετ

Ζωτικής σημασίας να αποχωρήσουν παίκτες

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Σε κανονικές συνθήκες ή όπως είναι τώρα στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες τα δεδομένα, το μυαλό θέλοντας και μη στρέφεται στον τομέα ενίσχυσης.

Ποιοι παίκτες δηλαδή θα έρθουν στην ομάδα μήπως και ενισχυθεί, μήπως και ανταμώσουμε με κανά σούπερ παικταρά που θα γράψει τ’ όνομα του στην ιστορία της ομάδας.

Σε κανονικές όμως καταστάσεις. Και όπου «κανονικό»… η ΑΕΛ δεν πολύ ταιριάζει. Και τούτο το χειμώνα και πολύ φοβάμαι μέχρι να βρεθεί μια λύση, το «κανονικό» δεν θα έχει και πολλή σχέση με τις εξελίξεις γύρω από την ομάδα.

Ο Ντούσαν το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα. «Οι παίκτες που θα αποχωρήσουν θα αποχωρήσουν λόγω του οικονομικού».

Η ουσία είναι σίγουρα αυτή, ο Ντούσαν όμως ξέχασε ή παρέλειψε ν’ αναφέρει πει ότι θα φύγουν και για άλλους λόγους. Ο Τόρες για παράδειγμα δεν έβαλε ποτέ τον εαυτό του κάτω από την ομάδα, τουλάχιστον φέτος, ενώ ο Γκαζαριάν που ήρθε με μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα της ομάδας, τραυματίστηκε και έκανε tour στην Ευρώπη ωσάν και είναι ο Μικ Τζάγκερ. Ως προς τον Κάρλος μεγάλο συμβόλαιο δεν έχει, αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο ούτε φυσικά έλυσε το πρόβλημα του γκολ.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι αλλού. Η ουσία έχει να κάνει με το οικονομικό. Εάν τούτοι οι παίκτες δεν αποχωρήσουν, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα ακόμη και στη ρευστότητα. Στο πως δηλαδή θα πληρώνονται όχι μόνο αυτοί, αλλά και οι υπόλοιποι.

Με λίγα λόγια, η μεριά Σοφοκλέους θεωρεί προτεραιότητα να πέσει το μπάτζετ άμεσα αν είναι να βγει η χρονιά. Και ένας τρόπος για να συμβεί αυτό, πρέπει να φύγουν κάποιοι εξ αυτών Αν όχι, το πρόβλημα όχι απλά παραμένει αλλά μεγεθύνεται.

Και δυστυχώς όπως είναι τώρα τα πράγματα, κανείς εκ των τριών δεν αποχωρεί για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Και οι τρεις ως γνωστό έχουν συμβόλαιο με την ομάδα δεν έχουν όμως φέρει κάποια πρόταση γι’ άλλη ομάδα μήπως και απαλλαγεί η ομάδα από δαύτους.

Στην πολιτική του «πέφτει το μπάτζετ» εμπίπτουν επίσης και οι όποιες μεταγραφές γίνουν. Εάν κανείς περιμένει να έρθει στην ομάδα κανά μεγάλο όνομα ή κάποιος ψημένος παίκτης, να με συγχωρέσει αλλά «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».

Οι της ΑΕΛ ψάχνουν μεν πως θα ενισχυθούν αλλά στο στόχαστρο τους έχουν παίκτες του τύπου Μάε ή Νταβόρ. Το είπε άλλωστε ο ίδιος ο Ντούσαν. Ότι θα πάρουν μονάδες που έχουν την προοπτική ανέλιξης και όχι βιογραφικά που μοιάζουν με εγκυκλοπαίδεια. 

Το «ακανόνιστο» εν τέλει, που σχετίζεται με την ΑΕΛ δεν είναι ποιοι θα έρθουν αλλά ποιοι και πότε θα φύγουν. Και το «κανονικό» έτσι όπως αντιλαμβάνεται ο Σοφοκλέους τα πράγματα με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν είναι να μειωθεί το μπάτζετ για να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα.

 

 

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Έμειναν δυο...όλε όλε για τον τίτλο

Ήταν κυπελλούχοι

Η πρόκριση για την ΑΕΛ ήταν κυρίως θέμα νοοτροπίας
Δημήτρης Χριστοφόρου
 |  ΑΕΛ
X