ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΛ: «Παρτίδες» με τους Μαλτέζους

Τους πήρε τον Μάιντεβατς, τους δίνει δανεικούς

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

vroullidesd@sppmedia.com

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες την ύπαρξή της την αγνοούσαν πλήρως οι περισσότεροι από εμάς, για να μην πούμε πως δεν την ήξερε κανείς. Ελέω Μάιντεβατς, μάθαμε την άσημη Μπάλζαν FC τον Γενάρη που μας πέρασε κι από τότε μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, αφού οι παρτίδες που άνοιξε μαζί της η ΑΕΛ δεν έκλεισαν μετά την αγορά των δικαιωμάτων του Σέρβου επιθετικού.

Η παραχώρηση παικτών, κατά βάση (αλλά όχι μόνο) νεαρής ηλικίας, ως δανεικούς σε ομάδες που μπορούν να τους προσφέρουν αγωνιστικά λεπτά που δεν θα έχουν στην ομάδα είναι πολιτική της και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και φέτος η ΑΕΛ, με την ομάδα της Μάλτας να δείχνει ως ο πιθανότερος προορισμός για δύο φυντάνια των γαλαζοκίτρινων ακαδημιών.

Μάρκος Μουστάκης και Στυλιανός Παντελή φαίνεται να ακολουθούν... βίους παράλληλους το τελευταίο διάστημα. Οι ανακοινώσεις της επέκτασης της συνεργασίας τους με την ομάδα είχαν προκύψει την ίδια μέρα, τα νέα τους συμβόλαια τους «δένουν» στην ΑΕΛ ως το 2023 και σύμφωνα με την πληροφόρηση, το ενδεχόμενο να τους δούμε να πηγαίνουν «πακέτο» για να παίξουν στην ομάδα της Μάλτας την ερχόμενη σεζόν μοιάζει πολύ πιθανό.

Οι δύο νεαροί δεν είναι ξένοι στην εμπειρία του δανεισμού. Ο πρώτος είχε περάσει την ποδοσφαιρική χρονιά που τελείωσε στον Διγενή Ύψωνα, όπου βρήκε την ευκαιρία να παίξει σε 18 αγώνες στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Ο δε Παντελή έχει παίξει ξανά στο δεύτερο μισό της προπέρσινης σεζόν, όταν είχε παραχωρηθεί στη Γεγκλάβα της Λετονίας. Την περίοδο 2017-18, δε, την είχε περάσει στον Ολυμπιακό επίσης ως δανεικός. 

Επιδίωξη της ΑΕΛ είναι να δοθεί στους δύο παίκτες της χρόνος συμμετοχής που θα βοηθήσει στην ανέλιξή τους, σε μια ομάδα που μπορεί να παίζει μεν σε ένα πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό από το δικό μας, όμως τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα. Την περασμένη σεζόν πανηγύρισε τον παρθενικό τίτλο στην 83χρονη ύπαρξή της κατακτώντας το κύπελλο, ενώ σε επίπεδο υποδομών έχει να επιδείξει το φρεσκότατο επίτευγμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ομάδα U19, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Βρουλλίδης

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση