ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Ο φιλόδοξος κύριος Μεντόγεβιτς

Το οικονομικό δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό κριτήριο για το αν θα πει το «ναι» στην πρόταση

Δημήτρης Βρουλλίδης

Είναι γνωστό πως από την αρχή της εβδομάδας που μας πέρασε, η διοίκηση της ΑΕΛ επαφές με κάθε παίκτη του υφιστάμενου ρόστερ, με θέμα της κουβέντας την αναπροσαρμογή των συμβολαίων για την ερχόμενη σεζόν.

Με ορισμένους έχει επέλθει ήδη συμφωνία και εκκρεμεί η ανακοίνωση που θα τη σφραγίσει. Αυτό έγινε στην περίπτωση του Αντάμοβιτς, η οποία, φυσιολογικά, έπρεπε να επισημοποιηθεί άμεσα από τη στιγμή που ο παίκτης έμενε ελεύθερος στο τέλος του μήνα. Αλλονών οι απαντήσεις εκκρεμούν. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η περίπτωση του Σλόμπονταν Μεντόγεβιτς, για τον οποίο, όπως ειπώθηκε και επισήμως από πλευράς ΑΕΛ, ιδιαίτερη σημασία δεν έχει μόνο το οικονομικό, αλλά κι η θέλησή του να παίζει σε μια ομάδα που μοιράζεται τις ίδιες φιλοδοξίες με τον ίδιο.

Σε επίπεδο προϋπηρεσίας και παραστάσεων, ο Σέρβος είναι, δίχως αμφιβολία, ο παίκτης της ΑΕΛ με την πιο αξιοπρόσεκτη καριέρα. Έχει να παρουσιάσει στο βιογραφικό του 57 συμμετοχές με δύο διαφορετικές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα (Βόλφσμπουργκ και Άιντραχτ), ενώ έφτασε να παίξει μέχρι και σε τελικό κυπέλλου. Έδαφος για καλλιέργεια υψηλών φιλοδοξιών για τον Μεντόγεβιτς, δε, υπήρχε από νεαρή ηλικία. Από τα 19 του ήταν ήδη βασικός στην τότε ομάδα του, τη Βοϊβόντινα, με την οποία, σημειωτέον, διεκδίκησε δύο κύπελλα, ενώ ήταν μέλος και της εθνικής ομάδας της Σερβίας που έφτασε ένα βήμα πριν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 το 2009, αλλά τελικά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη μετέπειτα νικήτρια Ουκρανία.

Δεν πρέπει να εκπλήσσει, λοιπόν, πως για τον ίδιο ο αριθμός που θα γράφει η επιταγή που θα παίρνει κάθε μήνα δεν είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής της ομάδας στην οποία θέλει να παίζει. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, Θεόδωρου Αντωνίου, που τόνισε ότι για τον Μεντόγεβιτς έχει ιδιαίτερη σημασία το να αγωνίζεται σε έναν σύλλογο στον οποίο θα μπορεί να διεκδικεί τίτλους.

Τέτοιες φιλοδοξίες, βεβαίως, υπάρχουν στην ΑΕΛ. Φέτος, εξάλλου, ήταν σε τροχιά επαναδιεκδίκησης του κυπέλλου, του οποίου συνεχίζει να είναι κάτοχος από τη στιγμή που διεκόπη η σεζόν και θέλησή της είναι, ασφαλώς, να συνεχίσει σε πρωταγωνιστική τροχιά. Μπορεί, συνεπώς, να εκφραστεί η αισιοδοξία ότι ο Μεντόγεβιτς θα θεωρήσει εαυτόν καλυμμένο στην προϋπόθεση που θέτει και, εφόσον νιώσει ικανοποιημένος και σε οικονομικό επίπεδο, θα πει το «ναι» και θα συνεχίσει και του χρόνου να φορά γαλαζοκίτρινα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Στόπερ για το «μέτωπο»

ΑΕΛ: Στόπερ για το «μέτωπο»

Ο κεντρικός αμυντικός είναι στις προτεραιότητες και τα «θέλω» της ομάδας απ' αυτόν γνωστά
Δημήτρης Βρουλλίδης
 |  ΑΕΛ
X