ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΛ: Μην πυροβολείτε

Δεν το αξίζουν Βοζίνια, Κέρκεζ και ομάδα γενικώς

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

vroullidesd@sppmedia.com

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Όλοι το ξέρουν κι όλοι το συμμερίζονται. Άμα φτάσεις στις πύλες του Ελ Ντοράντο θες να τις ανοίξεις και να κολυμπήσεις στο χρυσάφι κι ας ξεκίνησες για άλλους, πιο ταπεινούς προορισμούς. Κι αν τελικά μείνεις με άδεια χέρια προφανώς θα πνίξει η πίκρα και το παράπονο.

Οφείλεις, όμως, να θυμάσαι πάντοντε από και για πού ξεκίνησες. Ειδικά άμα όμως είσαι επιβάτης σ’ όλο τούτο το ταξίδι και για να φτάσεις εκεί που έφτασες σε κουβαλήσαν με τον κόπο και τον ιδρώτα τους αυτοί που ζητάς να στηθούν εδώ και τώρα στο απόσπασμα.

Μην πυροβολείς τον Βοζίνια. Λόγια για να χαρακτηρίσεις την απερισκεψία του σκέφτεσαι ένα σωρό. Αντιθέτως, για να εξηγήσεις την επιπολαιότητά του και να δικαιολογήσεις την ολιγωρία του δεν βρίσκεις ούτε και μια λέξη. Ποδόσφαιρο είναι όμως, συμβαίνουν αυτά. Συμβαίνουν σε παιχνίδια που (ενδεχομένως να) κρίνουν τρόπαια, ακόμα και τα πιο βαρύτιμα στον κόσμο. Και συμβαίνουν σε όλους, ακόμα και σε παίκτες θρύλους για την ομάδα και τη χώρα τους, ή και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Και προφανώς μπορούν να συμβούν και σε έναν τερματοφύλακα που για εφτά τόσους μήνες ήταν βασικότατος συντελεστής στην πορεία της ΑΕΛ και δικαίως αποθεώθηκε τόσες και τόσες φορές για τις εμφανίσεις του, βάζοντας το λιθαράκι του για να κερδηθούν βαθμοί νωρίτερα.

Μην πυροβολείς τον Κέρκεζ. Τον προπονητή που πριν από τρία χρόνια σάλπαρε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, δεν εγκατέλειψε το πηδάλιο ακόμα κι όταν η Σκύλλα της οικονομικής (και όχι μόνο) αβεβαιότητας κι η Χάρυβδη της μιζέριας ήταν έτοιμες να καταπιούν το καράβι (από το οποίο άλλοι στη θέση του θα πηδούσαν να το εγκαταλείψουν ελαφρά τη καρδία) και τελικά έφτιαξε, με τα μέσα που είχε, μια ομάδα μοντέλο και πρότυπο για την αγωνιστική της παρουσία και τον τρόπο με τον οποίο αξιοποίησε το υλικό της.

Τον άνθρωπο που, σε αντίθεση με άλλους, ευθυνόφοβους συναδέλφους του, θα προτάξει τα στήθη του μπρος στους έτοιμους να κατασπαράξουν τον ίδιο και τους παίκτες του μόλις έρθει η στραβή κανίβαλους.

Και προπαντός, μην πυροβολείς την ομάδα. Δεν το αξίζει, ακόμα κι αν η απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα () μετά το αποτέλεσμα του ντέρμπι είναι «πιθανότατα όχι». Παρεμπιπτόντως, μεταξύ μας, το να μην το πάρει δεν είναι δα κι αποτυχία για την οποία τη στήνεις στον τοίχο με τα μάτια δεμένα.

Μπορεί όμως και να το πάρει, ποιος ξέρει. Μία και μόνο νίκη μακριά είναι από το να ξαναμπεί στο κόλπο...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Βρουλλίδης

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση