
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕΛ για τα θλιβερά συμβάντα με τις καταστροφικές πυρκαγιές και γνωστοποιεί τις ενέργειες που έχει προχωρήσει.
Aναλυτικά:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ εκφράζει την ειλικρινή του θλίψη και τη βαθιά συμπαράσταση προς όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα στην Κύπρο. Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία με σοβαρές ανθρώπινες, περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες, η οποία απαιτεί συλλογική δράση και έμπρακτη αλληλεγγύη.
Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, απλοί υποστηρικτές του Σωματείου μας καθώς και μέλη του ΣΥ.Φ.ΑΕΛ βρέθηκαν επί τόπου στις πληγείσες περιοχές, συνδράμοντας ουσιαστικά στις προσπάθειες κατάσβεσης ενεργών εστιών, ρισκάροντας ακόμη και τη σωματική τους ακεραιότητα. Παράλληλα, συμμετείχαν ενεργά – σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα – στην εκκένωση κατοικημένων περιοχών και στην υποστήριξη πολιτών που χρειάζονταν άμεση βοήθεια.
Επίσης, από την πρώτη στιγμή, το Σωματείο μας προσέφερε το κλειστό γήπεδο “Νίκος Σολομωνίδης” στις αρμόδιες κρατικές αρχές, θέτοντάς το πλήρως στη διάθεσή τους για ενδεχόμενη αξιοποίηση από την Πολιτική Άμυνα ως χώρο προσωρινής υποστήριξης και συντονισμού επιχειρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν.
Παράλληλα, από σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025, τίθεται σε εφαρμογή εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων οικογενειών. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:
• Εμφιαλωμένα νερά
• Ξηρά και μακράς διάρκειας τρόφιμα
• Είδη προσωπικής υγιεινής
• Ρουχισμός (σε καλή κατάσταση)
• Πάνες, βρεφικά είδη και κουβέρτες
Κέντρο περισυλλογής έχει οριστεί το AEL Official Shop, στην οδό Αγίας Ζώνης 12, κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος. Καλούμε όλο τον κόσμο που επιθυμεί να συνδράμει, να προσφέρει στο μέτρο των δυνατοτήτων του.
Περαιτέρω, η ΑΕΛ, σε συνεργασία με τις εταιρείες IC Markets EU και Cowin, έχει προχωρήσει στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να διευκολυνθεί κάθε ιδιώτης ή οργανισμός που επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά ανά το παγκύπριο.
Το σύνολο των χρηματικών εισφορών θα διατεθεί απευθείας και με πλήρη διαφάνεια σε οικογένειες και συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πυρκαγιές.
Οι πρώτες εισφορές που έχουν ήδη κατατεθεί είναι οι εξής:
• ΑΕΛ Λεμεσού: €10.000
• IC Markets EU: €10.000
• Cowin: €10.000
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει, μπορεί να το πράξει μέσω του παρακάτω διαδικτυακού συνδέσμου -> https://www.aelimassol.com/donate/, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα. Το ελάχιστο ποσό εισφοράς έχει καθοριστεί στα €5 (πέντε ευρώ):
Ως Αθλητική Ένωση Λεμεσού, αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των συμπολιτών μας. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους – φίλους της ομάδας, συμπολίτες, οργανωμένα σύνολα και επιχειρήσεις – να ενώσουμε δυνάμεις σε αυτή την κοινή προσπάθεια.
Η αλληλεγγύη είναι το μεγαλύτερό μας όπλο. Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά.
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
Σωματείο ΑΕΛ