ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Και τώρα η ώρα των νέων

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν πήραν λεπτό στους Ευρωπαϊκούς αγώνες

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Είναι γεγονός πως ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει καταφέρει να φτιάξει ένα αξιόλογο ρόστερ για τη νέα σεζόν. Έχει δημιουργήσει ένα κάρμα εμπειρίας και ενθουσιασμού το οποίο δείχνει ικανό για μεγάλα πράγματα. Βέβαια πολλοί στέκονται στο γεγονός πως στους Ευρωπαϊκούς αγώνες η ΑΕΛ στηρίχθηκε κυρίως στον περσινό κορμό. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό το οποίο όμως θα αλλάξει.

Ο Μπαλταζάρ ήξερε πολύ καλά πως η χημεία είναι ένα από τα στοιχεία κλειδιά για μια καλή Ευρωπαϊκή πορεία. Και αυτή η συνταγή θα ήταν πετυχημένη αν δεν γινόταν αυτό που έγινε στα παιχνίδια με την Αούστρια. Η ΑΕΛ στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων της, όμως στο πρωτάθλημα τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Και αυτό γιατί θα μπουν για τα καλά οι νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα.

Να θυμίσουμε πως στα 6 επίσημα παιχνίδια της ΑΕΛ οι Λεόνσο, Σίλβα, Ζντραφκόφσκι, Γουίλερ και Τεϊσέιρα δεν πήραν ούτε λεπτό συμμετοχής, ενώ υπάρχει η πίστη πως οι Φιντέλις, Αλντάιρ και Μπενίτεθ έχουν να δώσουν πολλά περισσότερα. Είναι δεδομένο πως η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Θα ήταν άλλωστε και παράλογο και επικίνδυνο η ομάδα να αποδίδει στο 100% αυτή τη στιγμή. Θυμίζουμε απλώς το τι έπαθε την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός, όταν ρίσκαρε την ετοιμότητα της ομάδας από νωρίς για να μπει στους Ευρωπαϊκούς ομίλους και στο τέλος ξέμεινε κυριολεκτικά από δυνάμεις.

Πάντως το μέχρι στιγμής δείγμα για την ΑΕΛ είναι πέρα για πέρα θετικό. Ο αποκλεισμός ήρθε με τον τρόπο που ήρθε και αυτό πεισμώνει τους «Λέοντες» για τη συνέχεια. Το υλικό υπάρχει στην ομάδα της Λεμεσού και αυτό που μένει να δούμε είναι αν η συνέχεια θα είναι όπως ακριβώς την θέλουν στην ΑΕΛ. Θυμίζουμε πως ο στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση