ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Η τριάδα και το κεφάλαιο εξτρέμ

Κάθε σύστημα κάτι σου δίνει και κάτι σου παίρνει

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είναι μεγάλο το δείγμα των φιλικών και των αγώνων με τον Άρη που πλέον μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως για τον Ντούσαν Κέρκες το σχήμα με τριάδα στην άμυνα είναι από τις βασικές επιλογές του.

Ποια είναι η λύση στο γρίφο; Η ευελιξία του προπονητή ανάλογα με τον αντίπαλο να επιλέγει και διαφορετικό σχήμα.

Στην περσινή σεζόν, δεν το είχε υπολογίσει αρχικά στο πλάνο του όμως του προέκυψε στο δεύτερο μισό όταν οι παίκτες που προόριζε για βασικά εξτρέμ, Ντάνι, Τόρρες, τέθηκαν νοκ άουτ. Αφού δεν είχε εξτρέμ, προτίμησε να φορτώσει τον άξονα με παίκτες και να αξιοποιήσει παίκτες όπως ο Αβραάμ, που είναι κάτι μεταξύ μπακ και εξτρέμ, για να του κάνουν τη δουλειά στις πλευρές. Αυτή ήταν η λογική πίσω από την επιλογή, μαζί βέβαια με το γεγονός πως είχε πια έτοιμο να προσφέρει τον Ντόσα Τζούνιορ άρα και επιλογές στο κέντρο άμυνας να υποστηρίξει την τριάδα.

Στην πράξη τον πήγε καλά στα μεγάλα ματς, ημιτελικοί και τελικός κυπέλλου, αφού κράτησε το μηδέν στα δυο από τα τρία και τη δουλειά του την έκανε. Όλα καλά μέχρις εδώ, όμως ο Τόρες είναι πίσω, όπως και ο Μαρκόσκι, ενώ έμεινε στην ομάδα και ο Αντόνια. Στο 3-5-2 πού ακριβώς θα παίζουν αυτοί είναι ένα ερώτημα αφού ειδικά ο πρώτος θεωρείται από τους πλέον πρωτοκλασάτους και έχει και από τα γερά συμβόλαια. Μάλιστα, πέρσι η δεξιά πλευρά με Μάνου και Νιλς ήταν δύναμη πυρός δημιουργικά και με αυτό το σχήμα τη «χαλάς». Αριστερά, ο Ανδρέας και ο Χρήστος δείχνουν να παίζουν ικανοποιητικά το ρόλο τους και όταν έχουν όλη την πλευρά, ο Νιλς δυσκολεύεται.

Ποια είναι η λύση στο γρίφο; Η ευελιξία του προπονητή ανάλογα με τον αντίπαλο να επιλέγει και διαφορετικό σχήμα. Όπου θέλει να «σφίξει» την άμυνα η τριάδα θα επιστρατεύεται και όπου θα υπάρχει απέναντι ομάδα που θα του δίνει χώρο, τετράδα και ενίσχυση των άκρων για περισσότερη δημιουργία. Ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν την ΑΕΛ πέρσι ήταν ο τρόπος που είχε να προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο, στοιχείο που κακά τα ψέματα με τις διαφορές που υπάρχουν σε επίπεδο προϋπολογισμού με τους υπόλοιπους της εξάδας αν δεν το κάνεις θα εκτεθείς.

Ίσως ένα από τα ματς που έπεισαν τον προπονητή να πάει στην τριάδα, πέραν του 0-0 στο ντεμπούτο Τραμετσάνι, να ήταν και εκείνο το αντίστοιχο περσινό με την Ανόρθωση που το έχασε 3-0 αν και είχε και κατοχή μπάλας και ευκαιρίες. Ξεκινά φέτος με τον ίδιο αντίπαλο και φαίνεται να προτιμά να τον πιέζουν και να τα βάζει εκείνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Έμειναν δυο...όλε όλε για τον τίτλο

Ήταν κυπελλούχοι

Η πρόκριση για την ΑΕΛ ήταν κυρίως θέμα νοοτροπίας
Δημήτρης Χριστοφόρου
 |  ΑΕΛ
X