ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Φτιαγμένη για τίτλο

Έχει τα φόντα να ζήσει στιγμές του 2012 η ομάδα του Κέρκεζ

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Το τρίτο ντέρμπι στην σειρά κέρδισε η ΑΕΛ, μέσα σε διάστημα οκτώ ημέρων και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ. Χθες, μπορεί να χρειάστηκε και λίγο την τύχη όπως είπε και ο Βόσνιος τεχνικός στις δηλώσεις του, αλλά αυτό που πέτυχε είναι σπουδαίο επίτευγμα.

Άλλωστε, για να μπορείς να διακριθεί και να κατακτήσεις τίτλους, χρειάζεται να έχεις και την τύχη με το μέρος σου κάποιες φορές. Ωστόσο, έχοντας ένα μεγάλο δείγμα του φετινού πρωταθλήματος, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτή η ομάδα, όχι μόνο πάει για τίτλο, αλλά μπορεί και να τον κατακτήσει κιόλας.

Ακόμα, εάν έχει και τον σωστό «εμβολιασμό» τον Γενάρη, έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ποιότητα, η οποία θα χρειαστεί πιο μετά που θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση, θα αυξήσει κι άλλο τις πιθανότητες της.

Είναι φανερό ότι η φετινή ΑΕΛ χτίστηκε για μεγάλα πράγματα. Άλλαξε φιλοσοφία και πλέον είναι μία ομάδα που παίζει ορθόδοξο ποδόσφαιρο, που χαίρεσαι να την βλέπεις.

Ο Κέρκεζ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο δεν βασίζεται αποκλειστικά σε μονάδες και είναι ο κυριότερος λόγος που δεν επηρεάζεται σε οποιαδήποτε απουσίες.

Ακόμη και ο πιο ποιοτικός παίκτης να απουσιάζει, η ομάδα δεν επηρεάζεται. Κι αυτό είναι το πιο μεγάλο επίτευγμα του Βόσνιου τεχνικού, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά του.

Προσπαθεί να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, βάζοντας πίεση από ψηλά, ασχέτως αν στο χθεσινό παιχνίδι δεν το έκανε σε μεγάλο βαθμό, γιατί υπήρχε κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Καταλήγοντας, θα επαναλάβω ότι αυτή η ΑΕΛ είναι ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος. Έχοντας ένα μεγάλο δείγματα του φετινού πρωταθλήματος και αξιολογώντας όλες τις ομάδες, θεωρούμε ότι έχει όλα τα φόντα. Σταθερή διοίκηση, καλή τεχνική ηγεσία και γεμάτο ρόστερ, το οποίο με κάποιες προσθήκες να γίνει ακόμα καλύτερο. Οπόταν, γιατί να μην ξαναζήσει στιγμές του 2012.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση