ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Επιστρέφει για να μείνει

Εκτός απροόπτου ο Σίλβα θα είναι στην ομάδα του χρόνου

Δημήτρης Βρουλλίδης

Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα, δεν ήταν απλώς βασικότατο στέλεχός της. Ήταν παίκτης κλειδί. Ελλείψε καθαρού δεκαριού, ο Λεάντρο Σίλβα είχε ανταποκριθεί περίφημα στον ρόλο του play maker που είχε επωμιστεί κυρίως στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Συνέχισε τις ψηλές πτήσεις και μεταγενέστερα, όταν πήγε πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει στην επί της ουσίας φυσική του θέση και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τέσσερα γκολ και 10 ασσίστ στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για νούμερα αξιοθαύμαστα από μόνα τους, που γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά αν λογαριάσεις πως, από τη στιγμή που η ΑΕΛ είχε ολοκληρώσει εκείνη τη χρονιά με 47 τέρματα στο ενεργητικό της, ο Λεάντρο είχε άμεση εμπλοκή στο 30% των γκολ που σημείωσε η ομάδα.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο αριθμός των συμμετοχών του Πορτογάλου μειώθηκε από τις 32 στις 18 και τον περασμένο Ιούλιο μάζεψε τις βαλίτσες του κι έφυγε με προορισμό την Κοΐμπρα, για να παίξει δανεικός στην Ακαντέμικα. Σημειωτέον, την ομάδα που υποστηρίζει ο ίδιος και στην οποία έπαιζε πριν έρθει στην ΑΕΛ, επίσης με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο.

Μερικούς μήνες πριν «επαναπατριστεί», ωστόσο, είχε βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο που τον «έδενε» στην ΑΕΛ μέχρι τον Μάιο του 2022.

Και υπήρχε λόγος… Παρά την επιλογή που είχε παρθεί το περασμένο καλοκαίρι να δοθεί για ένα χρόνο δανεικός, στην ομάδα τον πιστεύουν και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα που μιλάμε, όταν με το καλό ολοκληρωθεί ο δανεισμός του θα επιστρέψει στη Λεμεσό για να μείνει εδώ.

Και θα το κάνει έχοντας στα πόδια του μια γεμάτη χρονιά, αφού τη δεδομένη στιγμή έχει ήδη καταγράψει 22 συμμετοχές και δύο γκολ στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας της Πορτογαλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X