ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΛ: Δεν είναι θέμα υλικού αλλά…

Ευθύνες υπάρχουν σε όλους ακόμη και στους ποδοσφαιριστές

Εφραίμ Γεωργίου

Η ΑΕΛ για ακόμη μια φορά στα τελευταία χρόνια περνά από μια μεγάλη κρίση. Οι «Λέοντες» παρά την κατάκτηση του κυπέλλου την περσινή χρονιά δεν φαίνεται να συνεχίζουν από εκεί που έμειναν αλλά αντίθετα έχουν κάνει αρκετά βήματα πίσω.

Να ξεκαθαρίσουμε απ’ την αρχή πως σε καμιά περίπτωση δεν είναι θέμα υλικού. Η ΑΕΛ είναι σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρσι και έτσι αυτή η κάμψη, και η εικόνα στο γήπεδο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογηθεί απ’ το υλικό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το πρόβλημα όμως είναι αλλού. Ίσως οι ποδοσφαιριστές δεν εμπνέονται απ’ τον προπονητή τους, ίσως το γεγονός πως δεν νιώθουν τον κόσμο στο πλευρό τους (αν και οι οργανωμένοι είναι με τον δικό τους τρόπο δίπλα στην ομάδα και από αυτούς δεν πρέπει να υπάρχει παράπονο), ίσως το όλο σκηνικό στη διοίκηση, ενώ σαφώς μετρά και το γεγονός πως δεν ήρθαν επιτυχίες σε δυο παιχνίδι που ήταν κομβικά. Αρχικά είναι το παιχνίδι με τον Άρη Θεσσαλονίκης που θα μπορούσε η ΑΕΛ να κερδίσει την πρόκριση, και απ’ την άλλη είναι το Σούπερ Καπ, που όπως και να το κάνουμε είναι ένας τίτλος.

Όλα τα πιο πάνω επηρεάζουν, όμως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή η εικόνα μιας ομάδας. Αν οι ίδιοι οι παίκτες δεν έχουν την όρεξη και τη διάθεση, δεν μπορεί να έχει ευθύνη μόνο ο προπονητής.

Σίγουρα η κρίση που περνά η ΑΕΛ είναι μεγάλη, όμως ο καθένας που έχει θέση στο οικοδόμημα της ΑΕΛ, απ’ τον πρώτο φίλαθλο, στους παίκτες, στον προπονητή και το επιτελείο αλλά και τη διοίκηση θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Μόνο έτσι και αν φυσικά υπάρξει μια μεγάλη κουβέντα από όλους, θα μπορέσει η ομάδα να βγει απ’ την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Έμειναν δυο...όλε όλε για τον τίτλο

Ήταν κυπελλούχοι

Η πρόκριση για την ΑΕΛ ήταν κυρίως θέμα νοοτροπίας
Δημήτρης Χριστοφόρου
 |  ΑΕΛ
X