ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Τσαρδελλής: «Πιστεύω πως θα απορριφθεί η ένσταση του Απόλλωνα»

Δηλώσεις του νομικού

Ημέρα αποφάσεων σήμερα, μιας και Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ, Αριστοτέλης Βρυωνίδης αναμένεται να εκδικάσει την ένσταση του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Θυμίζουμε πως η ένσταση αφορά αντικανονική συμμετοχή των Ακοράν και Ροσάλες οι οποίοι είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και εν συνεχεία ανακοινώθηκε απ’ την ομάδα της Λάρνακας πως ήταν λάθος τα αποτελέσματα.

Το Υπουργείο Υγείας παρέδωσε στον Αθλητικό Δικαστή το πόρισμα του σε σχέση με τα κρούσματα και το τι συνέβη ακριβώς, τονίζοντας πως α) έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο και β) παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (δες εδώ). Στο πλαίσιο αυτό ο νομικός, Νικόλας Τσαρδελλής, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους

Τα κυριότερα σημεία:

Για την ένσταση: «Ήρθε η ώρα να υπάρξει μια απόφαση. Η ένσταση έγινε πριν από δυο εβδομάδες και σωστά κατά την άποψη ο Αθλητικός Δικαστής περίμενε για το πόρισμα. Κατά την άποψη με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και χωρίς να έχουμε το πόρισμα αυτούσια, φαίνεται πως θα απορριφθεί η ένσταση του Απόλλωνα. Δεν φαίνεται να υπάρχει ευθύνη στην ΑΕΚ. Η χρησιμοποίηση των παικτών έγινε κατόπιν αποδέσμευσης των ποδοσφαιριστών απ’ το Υπουργείο Υγείας. Απ’ τη στιγμή που είχε την έγκριση ορθώς έκρινε πως μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει».

Για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε: «Τα όσα αφορούν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι θέμα γιατί αν οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν το δικαίωμα να αποταθούν σε άλλο χημείο για περαιτέρω τεστ, είναι κάτι που ίσως αποτελεί παράβαση του πρωτοκόλλου, ωστόσο δεν επηρεάζει την τελική κατάληξη και την αποδέσμευση των παικτών απ’ το Υπουργείο Υγεία. Το θέμα όμως αυτό θα πρέπει να το εξετάσουν άλλες αρχές. Ο Αθλητικός Δικαστής θα εξετάσει αν νομότυπα αγωνίστηκαν οι παίκτες. Αυτό που προκύπτει είναι πως είχαν αποδέσμευση, δεν νοσούσαν από κορωνοϊό, και δεν ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν εκτός δράσης».

Για τη θέση του Απόλλωνα: «Ο Απόλλωνας είχε υποβάλλει την ένσταση του αρχικά με ελλιπείς πληροφορίες. Γι’ αυτό ο Αθλητικός Δικαστής περίμενε και το πόρισμα. Μπορεί ορθά να κατέθεσε την ένσταση του ο Απόλλωνας στην αρχή, όμως με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, δεν νομίζω πως θα μπορέσει να την κερδίσει. Ο Απόλλωνας στέκεται στη διαδικασία που ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως είχαν αποδέσμευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση