ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μπεν Σιμόν: «Πρόκληση η ΑΕΚ, να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους»

Διαβάστε τις δηλώσεις του νέου προπονητή των «κιτρινοπράσινων»

Διάσκεψη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΑΕΚ, η οποία παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας, Ραν Μπεν Σιμόν.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Ισραηλινού προπονητή:

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Σιμόν: «Θα πω μερικά λόγια για το ήθος. Πριν από ένα μήνα, όταν άρχισε ο πόλεμος στην πατρίδα μου είχα δεχθεί κλήσεις να επιστρέψω στην Κύπρο με την οικογένεια μου . Δεν το φανταζόμουν πως ένα μήνα μετά θα ήμουν εδώ και να δουλέψω. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του Τσάβι, τον Εύμαιο και τη διοίκηση. Έρχομαι από μια δύσκολα περίοδο που επικρατεί στη χώρα μου. Δεν μπορεί κανείς να κοιμηθεί ήσυχος. Προσευχόμαστε καθημερινά για να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να τελειώσει όλο αυτό. Ήρθα εδώ για να δουλέψω. Βρήκα μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και για τη διοίκηση και για τον κόσμο. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε περήφανους. Θα δουλέψουμε για να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους. Ανυπομονώ να αρχίσω. Είναι μια πρόκληση για εμένα. Ξέρω ένα πράγμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Όλτρα γιατί ανέλαβα μια έτοιμη ομάδα».

Για το κομμάτι της ψυχολογίας: «Είναι σημαντικό κομμάτι η ψυχολογία. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα είναι στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Θα αποφύγω να πω περισσότερα γιατί τώρα γνωρίζω την ομάδα. Κάναμε μία σπουδαία μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα. 

Για το τι θα αλλάξει στην ομάδα: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Αυτό είχε και ο Όλτρα. Πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές, κάποια πράγματα θα τα διατηρήσουμε. Αυτά θα τα δούμε στη πορεία του χρόνου». 

Τι άλλαξε από την προηγούμενη του θητεία στην ΑΕΚ: «Αν καθίσω μια ώρα μαζί σου για καφέ δεν θα είναι αρκετή για να σου πω τι έχει αλλάξει. Δεν θα πω πολλά κομπλιμέντα αλλά είναι εντελώς διαφορετική ομάδα όσον αφορά την οργάνωση. Έχουν αλλάξει τα πάντα. Το περιβάλλον, το γήπεδο, όλα. Το γήπεδο προσφέρεται για να έρχονται οικογένειες. Έχουν αλλάξει τα πάντα από την προηγούμενη μου θητεία».

Για τη φιλοσοφία του: «Το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που με έφερε στην ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον Τσάβι μου είπε ότι οι παίκτες μπορούν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτή η φιλοσοφία ταιριάζει στη δική μου. Θέλω να παίζουμε σωστά, να έχουμε σωστές τοποθετήσεις και να πετυχαίνουμε γκολ αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι ανάμεσα στις γραμμές. Για να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να έχεις ισορροπία, δεν είναι μόνο το επιθετικό ποδόσφαιρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση