ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μούσκος: «Δεν άφησαν περιθώριο οι επιδημιολόγοι, αλλά αν κάποιες ομάδες το ήθελαν...»

Χαρακτήρισε ζημιογόνα τη διακοπή

Την άποψη πως η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ζημιογόνα για το ποδόσφαιρο και πως καμία από τις ομάδες της πρώτης εξάδας δεν έπρεπε να έχει θέση υπέρ της διακοπής μίλησε στην εκπομπή Pressing στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην ΚΟΠ, Ευάγγελος Μούσκος, που μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η στάση των επιδημιολόγων στο να έρθει αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την επιθυμία των περισσότερων ομάδων για διακοπή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το χρονικό της διακοπής: «Από την πρώτη στιγμή που είχε διακοπεί το πρωτάθλημα, ήταν ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής η επανεκκίνηση. Το ποδόσφαιρο πλήττεται, σήμερα ήταν μια θλιβερή μέρα. Εκατοντάδες χιλιάδες που απασχολούνται δεν θα μπορέσουν να το χαρούν είτε ως οπαδοί είτε ως επαγγελματίες. Όσο πίεζε ο χρόνος, αυξανόταν το θέμα της διακοπής. Εμείς με την Ανόρθωση κρατήσαμε σταθερή στάση μέχρι το τέλος. Χωρίς να διατυμπανίζουμε πολλά πράγματα, προσπαθήσαμε με τον δικό μας τρόπο να κάνουμε την προσπάθεια να πετύχει. Όταν η πλειοψηφία έβλεπε με καλύτερο μάτι τη διακοπή, ήταν πολύ πιο δύσκολο να το πετύχουμε. Νιώθουμε περήφανοι γιατί καταφέραμε να επαναφέρουμε το ζήτημα, υπήρχε μεγάλο ποσοστό να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς χθες οι επιδημιολόγοι δεν άφησαν την ίδια την κυβέρνηση, την οποία θέλω να ευχαριστήσω. Με ακόμα λίγη προσπάθεια από πλευράς επιδημιολόγων θα μπορούσαμε να κάναμε το ακατόρθωτο και οι θέσεις για την Ευρώπη να παίζονταν στο γήπεδο».

Για τη συνάντηση στο Προεδρικό: «Δυστυχώς ενώ είχαμε κάποια αισιόδοξα μηνύματα ότι κάποια από τα στοιχεία του πρωτοκόλλου, που ήταν κόκκινες γραμμές, θα τα έβλεπαν διαφορετικά, ήταν απόλυτοι ότι δεν θα άλλαζε κάποιο διάταγμα».

Για το θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας των ομάδων: «Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι κάποια σωματεία αντιπροσωπεύονται στην Εκτελεστική και κάποια όχι. Θεωρώ ότι κανένα από τα σωματεία του πρώτου γκρουπ δεν θα έπρεπε να είχε πάρει τέτοια απόφαση. Είναι πραγματικά ζημιογόνο το ότι σταματούμε. Οι κύριοί μας πόροι, τα τηλεοπτικά και τα season ticket, μηδενίζονται και χάνονται χορηγοί. Η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στην Ευρώπη στο γήπεδο και ότι θα έχει την πιο μεγάλη ζημιά».

Για το κατά πόσον κάποιες ομάδες θα βγουν κερδισμένες οικονομικά από τη διακοπή: «Δεν το γνωρίζω. Θεώρησαν ότι θα ήταν σκόπιμο να διακοπούν όλα. Αν κάποια σωματεία είχαν διαφορετικό κίνητρο για να ξαναξεκινήσουμε, θα υπήρχε καλή θέληση για να γίνει. Κάθε σωματείο μεγάλο πρέπει να το βλέπουμε έτσι στο γήπεδο. Τον Γενάρη επενδύθηκαν τεράστια ποσά. Έχουν ήδη ξοδέψει πολλά λεφτά και τώρα λέμε όλα σταματάνε και κανένας δεν μπορεί να βρει το δίκιο του».

Για το ενδεχόμενο κυρώσεων από την UEFA: «Όλο αυτό το διάστημα ο Πρόεδρος και η ΚΟΠ είχε επικοινωνία με την UEFA, που γνωρίζει στάδιο-στάδιο πώς φτάσαμε ως εδώ. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει θέμα για τις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα ανατροπής της κατάστασης αν μέχρι τη Δευτέρα αλλάξουν τα διατάγματα της κυβέρνησης: «Αν η κυβέρνηση μετά τη χθεσινή συνάντηση και θέλει έστω και την υστάτη να βοηθήσει την επανέναρξη, με τους επιδημιολόγους να ξαναβλέπουν 1-2 σημεία και μας αφήσουν να ξαναξεκινήσουμε, τότε θεωρώ ότι θα πρέπει άμεσα να επανέλθουμε στο τραπέζι και να το συζητήσουμε. Εάν τα σωματεία και η μεγάλη πλειοψηφία είχε θέληση και βούληση να παίξει, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να παίρναμε τις ημερομηνίες παρακάτω και να δείξουμε ότι θέλαμε την επανεκκίνηση. Χθες δυστυχώς οι επιδημιολόγοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο για διαφορετική απόφαση».

Για το θέμα της αύξησης των ομάδων: «Θεωρούμε αδικία μετά τη διακοπή να θυματοποιηθούν σωματεία όπως τον Εθνικό ή να μη βγουν Ερμής και Καρμιώτισσα. Υπό αυτές τις συνθήκες δείξαμε ευαισθησία και είπαμε ναι, υπό την προϋπόθεση ότι θα ισχύσει για ένα χρόνο».

Για τη συμφωνία με τους παίκτες για το μισθολογικό: «Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ είχαν έρθει σε συμφωνία. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους παίκτες και τους αρχηγούς μας, αλλά και τη διοίκηση που κατάφερε να λύσει το θέμα».

Για το θέμα των τηλεοπτικών: «Δεν συζητήθηκε, είναι συμφωνίες που έγιναν στο παρελθόν και αφορούν τα σωματεία που έχουν συνάψει συμφωνίες με την ΚΟΠ TV. Η Cablenet έχει τα σωματεία της, η Primetel τα δικά της. Θα πρέπει να τα βρει η ΚΟΠ TV με τα σωματεία».

Για την επόμενη μέρα: «Θα μας ενημερώσει η επίσημη ΑΕΚ. Μας αφήνει πικρή γεύση όλο αυτό το σκηνικό, να προσπαθούμε σχεδόν μόνοι μας να επηρεάσουμε και να πείσουμε για το κοινό συμφέρον ότι έπρεπε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Έχουμε χρόνο και ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του. Να μη δούμε σε 20 μέρες πρωταθλήματα να ξεκινάνε κι εμείς να τα βλέπουμε από την τηλεόραση. Αυτό θα είναι το χειρότερο για την εικόνα μας και όχι μόνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X