ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κούμας: «Το 1994 αποτελεί ορόσημο για τη Λάρνακα»

Όσα είπε στην εκδήλωση της ΑΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, μίλησε στη σημερινή παρουσίαση της ΑΕΚ για τις επετειακές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά:

«Συγχαίρω την ΑΕΚ για την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της και εκφράζω τον απόλυτο σεβασμό μου σε όσους παραμέρισαν τον εγωισμό τους και έβαλαν πάνω από όλα το καλό του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού της πόλης τους, όταν, το 1994 υλοποίησαν την ενοποίηση. Συγχαίρω και όσους σήμερα συνεχίζουν να υπηρετούν το σωματείο το οποίο έχουν καθιερώσει στη συνείδηση του κάθε Κύπριου ποδοσφαιρόφιλου ως ένας υγιής οργανισμός που έχει ως προτεραιότητα του το ευ αγωνίζεσθαι.

Το 1994 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο όχι μόνο για την ιστορία του ποδοσφαίρου της Λάρνακας αλλά και για το Κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα. Οι τότε ηγεσίες των ιστορικών σωματείων του Πεζοπορικού και της ΕΠΑ, έλαβαν μία πρωτοποριακή και τολμηρή απόφαση. Αποφάσισαν την ενοποίηση των ομάδων τους και τη δημιουργία της ΑΕΚ Λάρνακας. Όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ήταν μία απόλυτα ορθή απόφαση η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του Κυπριακού αθλητισμού και ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ συνεχίζει την ιστορία του Πεζοπορικού και της ΕΠΑ, καταφέρνοντας να εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Ντίνο Λευκαρίτη και άλλους ανθρώπους που έβαλαν τη Λάρνακα στο σωστό δρόμο. Πρόκειται για μία ομάδα με ιδιόκτητο γήπεδο, με οικονομική σταθερότητα, δύο κύπελλα και με συμμετοχή σε ομίλους Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αποκορύφωμα βέβαια η συμμετοχή της πέρσι στις 16 καλύτερες ομάδες του Κόνφερενς Λιγκ. Συγχαίρω την ΑΕΚ για τα 30 χρόνια ίδρυσης της και αυτούς που έκαναν την ενοποίηση το 1994. Είναι ένας οργανισμός που έχουν ως προτεραιότητα το ευ αγωνίζεσθαι και εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας».

 

Δείτε την ομιλία του:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Αμάν!!! Μπαμ!!!

Αμάν!!! Μπαμ!!!

Ο πρώτος κρότος του καλοκαιριού ακούστηκε στη Λάρνακα.. που φωνάζει για πρωτάθλημα
Χρήστος Ζαβός
 |  ΑΕΚ