ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΚ: Το σφύριξε ο Ρόκα, το λήγει ο Σωφρόνης

Σπάει... η ισπανική παροικία!

Χρίστος Θεοχάρους

Χρίστος Θεοχάρους

theocharousc@sppmedia.com

Πλέον, θα ψάχνει κανείς στοιχεία για την ΑΕΚ Λάρνακας και στις σελίδες στο διαδίκτυο όπου αναγράφονται στατιστικά, ρόστερ και τα λοιπά, δεν θα παραξενεύεται που θα βλέπει σχεδόν μονάχα ισπανικές σημαιούλες πλάι στα ονόματα των παικτών, αλλά ποικιλία εθνικοτήτων.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, με το που ανέλαβε την ΑΕΚ δεν διατήρησε αυτή τη φιλοσοφία η οποία άρχισε από τον από τον Τσάβι Ρόκα και το συνέχισαν οι Αντέρ Μουρίγιο και Αρνάλ Κόντε, ενώ ο Κύπριος τεχνικός δεν εργάζεται ούτε σε συνεργασία με το μοντέλο τεχνικού διευθυντή, κάτι που αποφέρει και εξοικονόμηση χρημάτων στην ομάδα.

Ο Αυγουστή έδειξε διαχρονικά ότι δεν εξαρτιέται από συγκεκριμένη αγορά παικτών, αλλά ξεψαχνίζει πάρα πολλά πρωταθλήματα για να επιλέξει παίκτες διαφόρων χαρακτηριστικών και αυτό θα συνεχιστεί και το ερχόμενο Καλοκαίρι αν λάβουμε υπόψη ότι στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο αποκτήθηκαν παίκτες τεσσάρων διαφορετικών εθνικοτήτων: Φρεντρίκ Χάουγκεν (Νορβηγία), Νιλς Σούτερντεν (Βέλγιο), Κεβίν Λαφράνς (Αϊτή/Γαλλία) και Ζοέλ Μολ (Ελβετία).

Με βάση τη διαγραφή και των Τόνιο Ραμίρεθ, Κάρλες Πλάνας και Έκτορ Μαρτίνεθ, αλλά και του τραυματία Άβρααμ Γκονθάλεθ, μένουν μονάχα εφτά «ταυρομάχοι» στο έμψυχο δυναμικό των κιτρινοπράσινων κι αυτοί είναι οι Μανουέλ Φερνάντεθ, Μικέλ Γκονθάλεθ, Ακοράν Μπαρέρα, Χοσέ Ναράνχο που είναι δανεικός, Νάντο Γκαρσία, Χοσέ Φερνάντεθ και Τζοάν Τρουγιόλς. Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές της σεζόν διαγράφηκαν οι Ρομάν Γκολομπάρτ και Νάτσο Κάσες.

Το γεγονός ότι μειώνεται αισθητά ο μεγάλος αριθμός Ισπανών παικτών στην ΑΕΚ δεν σημαίνει πως ο Αυγουστή θα τους... φάει όλους. Θα επιδιώξει να διατηρηθούν μονάχα όσοι θεωρεί πως μπορούν να προσφέρουν σε σημαντικό βαθμό. Ούτε βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Ισπανία δεν θα συγκαταλέγεται μελλοντικά στις χώρες από τις οποίες αξιολογεί παίκτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση