ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΚ: Μόνο η αγάπη μπορεί!

Ο Φλοριάν έφτασε κοντά στην έξοδο, αλλά το κλίμα τον κρατά στη Λάρνακα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είναι πολύ ιδιαίτερη ιστορία για τα δεδομένα μας το πρότζεκτ ΑΕΚ Λάρνακας επί Άντρου Καραπατάκη που χρειάζεται να γραφτεί κάτι για την περίπτωση ανανέωσης του Φλοριάν Τολμές.

ΑΕΚ: Τέλος οι φήμες, ανανέωσε ο Φλοριάν

Είναι λίγο Καταλανική η προσέγγιση, αφού ο Τζόρντι Κρόιφ είναι που τα ξεκίνησε όλα, της αδελφικότητας και της αγάπης που αποτελεί και τη βάση πάνω στην οποία λειτουργούν όλα. Κάνει ο καθένας τη δουλειά του και το μεγαλύτερο όπλο είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία όλοι έρχονται και δένουν. Δένουν και τελικά δένονται.

Ο Φλοριάν είναι στα 33 και η σχέση του με την ΑΕΚ δοκιμάστηκε πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι μυστικό πως έφτασε κοντά στην έξοδο και υπήρχε φημολογία πως Ομόνοια και Απόλλωνας ήταν πιθανοί προορισμοί για τη συνέχεια της καριέρας του. Ουδείς αμφιβάλλει για την αξία του, όμως το πόσο διαθέσιμος είναι λόγω των συχνών τραυματισμών είναι θέμα για συζήτηση.

Από πλευράς του, το ρόλο του συμπληρωματικού δεν τον θεωρεί ταιριαστό για το πόσο καλός παίκτης είναι. Το είπε κιόλας σε συνέντευξή του πρόσφατα πως «ο προπονητής επιλέγει παίκτες με περισσότερη αυτοπεποίθηση μάλλον», τονίζοντας πως ο ίδιος είναι καλά και οι τραυματισμοί είναι πίσω του. Το θέμα είναι γιατί αυτή η διαφωνία δεν τον έφερε τελικά στην έξοδο; Πέραν από τις συγκυρίες, είναι και αυτό που κάνει την ΑΕΚ τόσο ξεχωριστή περίπτωση για το δικό μας ποδόσφαιρο. Οι παίκτες που πάνε στην ομάδα δένονται μαζί της και γίνονται οικογένεια. Όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά. Είναι και πολλοί Ισπανοί που συνεννοούνται, έχουν κοινά ενδιαφέροντα και ένα κλίμα παρέας που τους κάνει να μη θέλουν να φύγουν.

Είναι αυτό το κλίμα που κάνει τον Καταλά να μένει στην ομάδα ως τα 40, που συζητούσαμε αν ο Χουάν Πάμπλο επίσης στα 40 έπρεπε να φύγει, που ο Τέτε με τον Ακοράν ανανεώνουν, που κάνει το Λαρένα να φεύγει από την ομάδα Μάιο και να φτάνουμε Ιούλη να μας το ανακοινώσουν, που κάνει αν θέλετε τον Μίκελ Γκονζάλες να έχει καλύτερη πρόταση από την Ομόνοια και να προτιμά τη Λάρνακα γιατί του μετέφεραν ακριβώς αυτό το κλίμα.

Μια Ιβηρική φωλιά, ο Φλοριάν είναι Γάλλος αλλά από την Ισπανία τον ήξεραν και οι άλλοι, στην οποία ακόμα και η μεταγραφή Κύπριου που τρύπωσε ήταν του πιο «Ισπανού». Ο Μάτι έμαθε μπάλα στην Ατλέτικο και σιγά σιγά περιμένουν πως θα δείξει στο γήπεδο την αξία του. Η άλλη πλευρά βέβαια τέτοιων καταστάσεων είναι το να λειτουργούν συναισθηματικά οι υπεύθυνοι που χτίζουν την ομάδα. Ο Μουρίγιο άλλωστε, νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, από αυτή την παρέα προέρχεται και το να πει σε φίλους του πως πρέπει να φύγουν ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανε στην καριέρα του στο ποδόσφαιρο.

Όλοι μοιράζονται τα ίδια αποδυτήρια, παραγγέλνουν τον ίδιο καφέ στις Φοινικούδες και μιλούν την ίδια γλώσσα. Αυτή δεν είναι η Ελληνική, αλλά είναι μεγάλη συζήτηση για να την ανοίξουμε. Ας μείνουμε στα θετικά και στο γεγονός πως ένα μέλος της παρέας υπέγραψε και θα είναι μαζί με τα άλλα παιδιά μέχρι το 2021. Τα βοηθά να είναι όλα χαρούμενα ως οικογένεια. Τι μένει; Μα αυτό που έγραψε ο Φλοριάν στο twitter: ΠΑΜΕ ΑΕΚ!

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Όλα ανοιχτά...

Όλα ανοιχτά...

Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει επαναληπτικού
24sports team
 |  ΑΕΛ
X