ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΚ: Πάλι καλά που υπάρχει και ο Ηλίας...

Από μια σχεδόν χαμένη χρονία στην πίστη πως αυτή η ομάδα μπορεί

Η φετινή χρονιά της ΑΕΚ χρίζει μιας ξεχωριστής ανάλυσης καθώς τα πολλά προβλήματα θέτουν ερωτηματικό ακόμη και στην έξοδο της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για να βρούμε όμως το πρόβλημα πρέπει να πάρουμε τα δεδομένα απ’ την αρχή. Το καλοκαίρι που πέρασε η ΑΕΚ είχε μεγάλη ανάγκη για ανανέωση και αυτό είναι δεδομένο. Όταν είσαι η δεύτερη πιο γερασμένη ομάδα της Ευρώπης (πιο γερασμένος ήταν μόνο ο Απόλλωνας) οφείλεις να βάλεις νέο αίμα.

Αυτό δεν έγινε σε ουσιαστικό βαθμό και οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν δεν είχαν επίσης την ανάλογη ποιότητα. Αν σε αυτά τα δεδομένα προσθέσουμε τους τραυματισμούς, τότε δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πολλά.

Μέχρι τον Δεκέμβρη η ΑΕΚ μετρούσε μόλις 3 νίκες στο πρωτάθλημα, 6 ισοπαλίες και άλλες 3 ήττες και για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι στα ψηλά αυτό είναι αποτυχία. Κάτι έπρεπε να αλλάξει και ήρθε η απομάκρυνση του Ιμάνολ Ιδιάκεθ.

Το θετικό για την ομάδα της Λάρνακας είναι πως είχε έτοιμη λύση και αυτή ήταν ο Ηλίας Χαραλάμπους. Ένας άνθρωπος που ξέρει καλά την ομάδα, την έζησε από μέσα και ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να σώσει τη χρονιά.

Έπρεπε να διαχειριστεί ένα Ισπανικό μοντέλο το οποίο τίθεται υπό αμφισβήτηση ιδιαίτερα μετά την παταγώδη αποτυχία που είχε το πέρασμα του Μουρίγιο αλλά και με ένα ρόστερ που έχει όντως αρκετά ερωτηματικά. Και να πεις ότι τον βοήθησαν οι μεταγραφές του Κόντε ... δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά.

Γιατί ακριβώς από τον Ιανουάριο και έπειτα δεν έγιναν και οι σούπερ μεταγραφές. Πέραν του Γκολομπάρτ, τον οποίο έτσι και αλλιώς ξέραμε και δεν χρειαζόταν κάποιος να τον φέρει κανείς εκ των υπολοίπων δεν έκανε τη σούπερ διαφορά, δυσκολεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο το έργο του Ηλία Χαραλάμπους. 

Καθόλου εύκολη δουλειά και λίγα άτομα θα έβαζαν τον εαυτό τους σε αυτή τη θέση. Τα αποτελέσματα όμως του Ηλία Χαραλάμπους έχουν πέρα για πέρα θετικό πρόσιμο. Πλέον η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να σώσει μια χρονιά που στην πραγματικότητα έμοιαζε χαμένη.  

Ναι το κύπελλο δεν υπάρχει στο φόντο αλλά με τα προβλήματα της φετινής ΑΕΚ πολύ δύσκολα θα έφθανε στην κατάκτηση του. Και για να σωθεί η χρονιά θες την 4η θέση. Από εκεί που ακόμη και η εξάδα ήταν σε αμφισβήτηση ο Ηλίας κατάφερε όχι μόνο να την κλειδώσει αλλά πλέον να βλέπει την 4η θέση σε απόσταση αναπνοής. Τρεις βαθμοί, μια νίκη δηλαδή είναι αρκετή ώστε μπει σε θέση που πολύ πιθανόν να οδηγήσει στην Ευρώπη.

Στα έξι τελευταία παιχνίδι μάζεψε 13 βαθμούς. Περισσότερους δηλαδή από όλες τις ομάδες που προπορεύονται και πόσο μάλλον απ’ τον Απόλλωνα (7 βαθμούς) που είναι η ομάδα που τώρα κυνηγά η ΑΕΚ.

Και το μεγαλύτερο κέρδος της ΑΕΚ είναι ένα το γεγονός πως έχει αναδείξει ένα δικό της παιδί σε ρόλο προπονητή. Έναν άνθρωπο που ξέρει από πρώτο χέρι τι εστί ΑΕΚ, που έχει όραμα για να μεγαλώσει την ομάδα και που μπορεί να την οδηγήσει στους στόχους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΚ: Κλικς απ' την πρωινή

ΑΕΚ: Κλικς απ' την πρωινή

Ο Κανέδα βάζει τις πινελιές του ενόψει και της νέας απαιτητικής ο Κανέδα βάζει τις πινελιές του ενόψει και της νέας απαιτητικής ...
 |  ΑΕΚ
X