ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΚ: Ανασύνταξη και εμπρός για τους εγχώριους τίτλους

Η ακίδα έχει στραφεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Έχοντας επιτύχει κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν την επιστροφή της στην τελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ ξεπερνώντας με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο ομάδων όπως της αυστριακής Στουρμ Γκρατς και της Τρέντσιν Σλοβακίας, η ΑΕΚ είχε ως στόχο το back-to-back όσον αφορά το επίπεδο των ομίλων της διοργάνωσης. Βέβαια στα κύπελλα Ευρώπης η κλήρωση είναι μια σημαντική παράμετρος και γενικότερα οι κυπριακές ομάδες έχουν μεν προοδεύσει, αλλά δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο να μπορούν να αισθάνονται άνετες απέναντι σε ποιοτικότερους αντίπαλους, με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.

Η αντιμετώπιση της Γάνδης ήταν ευθύς εξ αρχής μια δύσκολη αποστολή και τουλάχιστον μέχρι το 91ο λεπτό του επαναληπτικού στο Βέλγιο, η ΑΕΚ ήταν μέσα στο παιχνίδι, καθώς με ένα γκολ θα έστελνε το παιχνίδι στην ημίωρη παράταση. Το τελικό σκορ είναι βεβαίως πλασματικό μιας και τα δύο γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκαν σε σημείο όπου οι Λαρνακείς έριξαν όλο το βάρος στην επίθεση με την προώθηση του Ντάνιελ Μόισοφ.

Διαβάστε επίσης: Η ομοιογένεια δεν ήταν αρκετή

Η πορεία εκτός συνόρων για το καλοκαίρι του 2019 τερματίστηκε νωρίς σε σύγκριση με την τελευταία τριετία και το γεγονός αυτό φέρνει σε κάποιον βαθμό λυπη και προβληματισμό αλλά ταυτόχρονα την παραδοχή ότι η Γάνδη ήταν ένας ανώτερος αντίπαλος. Πλέον ο Άντερ Μουρίγιο στρέφει την προσπάθειά του στην οριστικοποίηση των κινήσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν στην ΑΕΚ, αποφορτισμένη αν μη τι άλλο από ευρωπαϊκά ταξίδια και επιπλέον αγώνες, να διεκδικήσει αυτό που της ξεγλιστρά τα τελευταία χρόνια.

Το κύπελλο της περιόδου 2017-2018 άνοιξε την όρεξη και πλέον οι κιτρινοπράσινοι κοιτούν όλο και ψηλότερα, έχοντας εγκατασταθεί εδώ και μερικά χρόνια στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Όλα ανοιχτά...

Όλα ανοιχτά...

Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει επαναληπτικού
24sports team
 |  ΑΕΛ
X