ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι παίκτες δεν θέλουν τελικό τον Ιούνη – Είναι και νομικό το θέμα»

Δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου του ΠΑΣΠ

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης για τη συνάντηση με την Υπουργό δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης για τη βία στον αθλητισμό αλλά και για την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου μετά τη 31 Μαΐου, που έχουν αντίρρηση οι παίκτες.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τη συνάντηση με την Υπουργό δικαιοσύνης: «Συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στα μέτρα που τέθηκαν να υπογραφτεί ένα μνημόνιο συναντίληψης για να αναλάβει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητες και ευθύνες που του αναλογεί. Είναι ένα θετικό γεγονός που ελπίζω να δουλέψει. Εμείς αυτό που θα αναλάβουμε είναι την επιμόρφωση για τη βία, όσον αφορά την πρόληψη της βίας, ξεκινώντας από τα σχολεία και θα προχωρήσουμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για άλλους φορείς, τόσο η Αστυνομία και ο ΚΟΑ έχουν πολλά πράγματα να κάνουν, πρέπει να στρωθούν στη δουλειά, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και πιστεύω ότι θα το κάνουν».

«Έχουμε τονίσει στις τοποθετήσεις μας ότι έχουμε θέματα στο καταρτισμό και την εκπαίδευση των στιούαρτς, στην κάρτα φιλάθλου, στα κλειστά κυκλώματα και αν ο κάθε ένας αναλάβει τις ευθύνες του και τις αρμοδιότητες του θα τα καταφέρουμε».

Για το θέμα με την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου: «Έγινε μία έκτακτη συνέλευση με τους αρχηγούς του πρώτου γκρουπ και τους αρχηγούς των ομάδων που είναι στο κύπελλο. Για τις τέσσερις ομάδες ήταν η ομόφωνη η απόφαση τους ότι δεν επιθυμούν αυτή την ημερομηνία. Ήταν και κάθετοι στην αλλαγή προγράμματος, γιατί υπάρχει μια φημολογία ότι θα αλλάξει. Έχει παίκτες που έχουν προγραμματίσει διακοπές, γάμους αρραβώνες κλπ. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δεν θα έχουν χρόνο ούτε οι ίδιοι να ξεκουραστούν και θα πάνε απευθείας στην επόμενη σεζόν. Υπάρχουν οι ημερομηνίες για να τελειώσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θέλουν αυτές τις ημερομηνίες. Είναι και το νομικό θέμα. Ο Ολυμπιακός το 95% των παικτών δεν μπορούν να παίξουν. Θα εξαρτάται από την ομάδα τους που είναι δανεικοί. Αν τραυματιστούν τι θα γίνει; Θα τρέχει στα δικαστήρια ο παίκτης. Η λύση είναι να τελειώσει το πρώτο γκρουπ και να γίνει ο τελικός 24 ή 27 του Μάη και μετά να τελειώσει το β΄ γκρουπ, έγινε και ξανά. Υπάρχουν παίκτες που είναι δανεικοί, υπάρχουν παίκτες που πιθανόν να υπόγραψαν σε άλλη ομάδα. Για την ώρα οι παίκτες μας ενημέρωσαν ότι δεν επιθυμούν επέκταση του συμβολαίου τους μετά τη 31 του Μάη. Να μας πουν πως θα παίξουν οι παίκτες, εκτός αν κάνουν το τελικό χωρίς παίκτες. Έχουμε στείλει επιστολή και περιμένουμε. Νομικά δεν είναι κατοχυρωμένη η απόφαση. Να δούμε πως θα γίνει τελικός χωρίς την συγκατάθεση των παικτών».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση