ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Serie A: «Μηδενική ανοχή» στους ρατσιστές οπαδούς

Το νέο μέτρο που θα εφαρμοστεί στην Ιταλία για πάταξη του ρατσισμού

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θα ακολουθήσει μια προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» στους ρατσιστές οπαδούς, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να βοηθήσει στον εντοπισμό των παραβατών και να τους απαγορεύσει την είσοδο στα γήπεδα, δήλωσε σήμερα (23/5) ο διευθύνων σύμβουλος της Serie A, Λουίτζι Ντε Σιέρβο.

«Υπάρχει στα γήπεδα, όπως και στην κοινωνία, ένα ποσοστό ρατσιστών ανθρώπων», είπε στους δημοσιογράφους.

«Σήμερα με την τεχνολογία μπορούμε να τους τιμωρήσουμε. Είναι μια μάχη, όπως ένας όγκος πρέπει να τον αφαιρείς συστηματικά ακόμα κι αν έχει υποτροπές», πρόσθεσε.

Ο Ντε Σιέρβο σημείωσε ότι στην Ιταλία απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο περίπου σε 170 οπαδούς της Γιουβέντους, επειδή φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Ρομέλου Λουκάκου της Ίντερ κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Ιταλίας τον περασμένο μήνα, αποκαλώντας το ως παράδειγμα της «οδού προς μηδενική ανοχή» για τους ρατσιστές.

Η ιταλική κυβέρνηση θα επενδύσει 10 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της Serie A στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας τη χορηγία για να υποστηρίξει τη δική της εκστρατεία «Made in Italy», δήλωσε επίσης ο Ντε Σιέρβο στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας επίσης ότι οι επενδύσεις από το εξωτερικού τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι η Serie A βρίσκεται στο δρόμο μίας ισχυρής επιστροφής, με την παρουσία ιταλικών συλλόγων στους τρεις μεγάλους ευρωπαϊκούς τελικούς αυτή τη σεζόν να υπογραμμίζει την ανάκαμψη αυτή.

Είπε ακόμα ότι η υπόθεση της Γιουβέντους (σ.σ: τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών), που σχετίζεται με τη λογιστική των μεταγραφών, έδειξε ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει τα ζητήματα:

«Είμαστε η μόνη ώριμη χώρα που κοιτάζει το πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει για το μέλλον».

 

Πηγή: sdna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σέριε Α: Τελευταία Ενημέρωση