ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Θα δημιουργούσα χωρίς δεύτερη σκέψη μια κλειστή Λίγκα σαν το ΝΒΑ»

Θέση σχετικά με την European Super League πήρε ο πρόεδρος της Νάπολι

Θέση σχετικά με το «καυτό» θέμα της European Super League και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πήρε ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις!

Αφού πέταξε τα... βέλη του προς UEFA και FIFA, ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο είναι μια επιχείρηση που χρειάζεται αυξανόμενα έσοδα, αλλά διοικείται από ηλικιωμένους που δεν έχουν όραμα, αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, μίλησε για τους νέους κανόνες που θέλει να δει, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα αντικαθιστούσε χωρίς δεύτερη σκέψη την Serie A, με μία κλειστή Λίγκα στην οποία θα συμμετέχουν ομάδες ιταλικών πόλεων με μεγάλο πληθυσμό!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η δεσπόζουσα θέση της UEFA και της FIFA, η οποία έχει λογοκριθεί από ολόκληρη την Ευρώπη, έχει χρησιμοποιηθεί για να δώσει οφέλη σε αντάλλαγμα την υποστήριξη. Αυτοί που μέχρι τώρα διοικούσαν ως μονοπώλιο, δεν έχουν καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο είναι μια επιχείρηση που χρειάζεται αυξανόμενα έσοδα.

Η Super League ήταν μια λάθος κίνηση που, ωστόσο, οδήγησε σε μια αλλαγή. Τώρα πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά. Μίλησα με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και συμφωνήσαμε ότι θα βάλουμε μερικούς πραγματικούς επιχειρηματίες γύρω από ένα τραπέζι. Το σημερινό ποδόσφαιρο διοικείται από ηλικιωμένους που δεν έχουν όραμα».

Για το ότι η Νάπολι δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική ιδέα της Super League: «Δεν είχα πειστεί και το είχα πει στον Ανιέλι. Χάνουμε τους νέους ανθρώπους, χρειαζόμαστε περισσότερο δυναμισμό. Για παράδειγμα, να μην δίνονται οφσάιντ αφού η μπάλα έχει καταλήξει στα δίχτυα. Αρκετά. Επίσης, χρειάζεται καθαρός χρόνος παιχνιδιού, όπως ισχύει στο μπάσκετ και challenge όπως υπάρχει στο τένις».

Θα δημιουργούσα χωρίς δεύτερη σκέψη μια League E, όπου E σημαίνει Elit. Θα συμμετέχουν μόνο ομάδες από πόλεις με σχετικά μεγάλο πληθυσμό. Αν η Παλέρμο έχει τις οικονομικές εγγυήσεις, γιατί να παίζει στην Serie D. Η Μπάρι, με περισσότερους από εκατ. φιλάθλους, δεν μπορεί να βρίσκεται στις χαμηλότερες κατηγορίες. Τώρα υπάρχουν ομάδες στη Serie A που είναι από πόλεις με 20.000 κατοίκους. Δεν πουλάνε ούτε 10.000 εισιτήρια ανά παιχνίδι.

Επτά ή οκτώ σύλλογοι κυριαρχούν στο πρωτάθλημα, οπότε απλά προσθέστε άλλες επτά με ίδιες φιλοδοξίες και μπορούμε να φτιάξουμε μια Elite League με 14 συλλόγους. Στη συνέχεια, δύο όμιλοι με 20 ομάδες. Οι υπόλοιπες κατηγορίες ερασιτεχνικές, να βοηθούν με την ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Θα ήταν σαν το ΝΒΑ, όπου τα γήπεδα είναι κατάμεστα. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα κερδίζουν εκεί;».

Για το ότι οι περισσότερες ιταλικές ομάδες αρνήθηκα τη Super League: «Ποιοι είναι οι Ιταλοί επιχειρηματίες στο ποδόσφαιρο; Οι ιδιοκτήτες της Μίλαν βρίσκονται στην Αμερική. Αυτοί τις Ίντερ, δεν ξέρουμε καν πού βρίσκονται. Όσοι μιλούν εκ μέρους τους απλώς παρακολουθούν τον ισολογισμό. Θα χαρώ να συναντήσω τον ιδιοκτήτη της Ρόμα. Κανείς τους δεν εναντιώθηκε σε ένα Σούπερ Καπ που ούτε οι Άραβες δεν θέλουν να διοργανώσουν».

Πηγή: sport-fm.gr

ΝΑΠΟΛΙ: Τελευταία Ενημέρωση