ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μίλαν: Παρουσίασε κέρδη μετά από 17 χρόνια!

Μείωσε επίσης τις δαπάνες της για μισθούς και μεταγραφές

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022-23, που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, η Μίλαν πραγματοποίησε κέρδη 6,1 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 72,6 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα ενός έτους (απώλειες 66,5 εκατ. ευρώ το 2021-22), ανέφερε ο ιταλικός σύλλογος.

Αυτό το κέρδος κατέστη δυνατό από την έντονη αύξηση του τζίρου που κατέγραψε άλμα 36% σε σύγκριση με το 2021-22 στα 404,5 εκατ. ευρώ, «ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου», διευκρινίζει  η ανακοίνωση.

Τα αθλητικά αποτελέσματα εξηγούν εν μέρει αυτήν την εξέλιξη: φτάνοντας στην τετράδα του Champions League όπου έχασε από τη μεγάλη της αντίπαλο Ίντερ και τερματίζοντας 4η στο ιταλικό πρωτάθλημα, η Μίλαν κατέγραψε αύξηση στα εμπορικά και χορηγικά έσοδα της (+44,4 εκατ. ευρώ) , εισπράττονται τηλεοπτικά δικαιώματα (+41,8 εκατ. ευρώ) και από εισιτήρια (+40,3 εκατ. ευρώ).

Η Μίλαν μείωσε επίσης τις δαπάνες της για μισθούς και μεταγραφές, κατά 50,5 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα ενός έτους «μείωση η οποία θα συνεχιστεί και στην τρέχουσα οικονομική χρονιά με τα αποτελέσματα της μεταγραφικής περιόδου που έληξε πρόσφατα».

Επιπλέον,  σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο RedBird Capital, έχει επενδύσει 40 εκατομμύρια ευρώ στο έργο του νέου γηπέδου.

Η Μίλαν και η Ίντερ θέλουν να εγκαταλείψουν το «Σαν Σίρο», το γήπεδο που μοιράζονται, μέχρι το 2027 ή το 2028.

«Αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα «σημαδεύουν ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία του συλλόγου μας που οδεύει προς ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ανάπτυξή του», τόνισε ο Πάολο Σκαρόνι, ο πρόεδρος του συλλόγου που ανήκε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το 1986 έως το 2017.

Η Μίλαν, η οποία αντιμετωπίζει αύριο (24/10) την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι  για το Champions League, είναι αυτή τη στιγμή 2η στο ιταλικό πρωτάθλημα, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο, Ίντερ.

aek365.org

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΙΛΑΝ: Τελευταία Ενημέρωση